Η ώρα των αρχηγών: Η σύγκρουση Σαμαρά – Τσίπρα

Κορυφώνεται σήμερα, Παρασκευή, η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συγκρουστούν προσωπικά στη Βουλή, ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης κατακόρυφα με έπαθλο τις εντυπώσεις.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί, ενώ παράλληλα θα εστιάσει στην έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

Από την πλευρά του και ο κ. επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό και θα ζητήσει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Αναμένεται επίσης να αναφερθεί και σε όσους κάνουν λόγο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Δεν αποκλείεται επίσης να αναφερθεί και σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά ονόματα τα οποία φέρονται να εξυπηρετούνται από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως είχε καταγγείλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

Να σημειωθεί ότι σε κλίμα έντασης διεξήχθησαν και οι δύο πρώτες ημέρες της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη που έκανε λόγο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Μία θέση με την οποία τάχθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης.

Η επιστροφή του Ν. Κακλαμάνη αύξησε την κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης στους 155, ωστόσο το βλέμμα είναι στους ανεξάρτητους βουλευτές.

Συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι 24.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση