Νέα μηνύματα Μπαλτάκου στη Χρυσή Αυγή

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις αναφορικά με τις σχέσεις του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου με βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Η "Εφημερίδα των Συντακτών" δημοσιεύει ακόμη δυο μηνύματα από το γραφείο της Χρυσής Αυγής προς τον Ηλία Κασιδιάρη, που έχουν σχέση με τον κ. Μπαλτάκο, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,

"Ηλία, με πέτυχε ο Τάκης από το απέναντι γραφείο και ζήτησε εσένα", αναφέρει χαρακτηριστικά το ένα από τα δύο μηνύματα.

Είχε προηγηθεί χθες η δημοσιοποίηση της επικοινωνίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, με ενδιάμεσο τον συνεργάτη του δεύτερου Ζούμπο, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης εμφανίζεται να δίνει εντολές στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, εν όψει κρίσιμων ψηφοφοριών τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο κ. Μπαλτάκος επιβεβαιώνει το δημοσίευμα και επικαλείται "εθνικούς λόγους" για την πρωτοβουλία του. Έμμεσα, δηλαδή, επιβεβαιώνει και τη γνώση του πρωθυπουργού για την επικοινωνία του με τον Κασιδιάρη, γράφει η εφημερίδα. Επιβεβαιώνει επίσης τη σχέση του με τον Ζούμπο (τον "25χρονο υπάλληλο" της Χρυσής Αυγής).

Σύμφωνα με τα νέα μηνύματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20:43, ο Ζούμπος στέλνει το ακόλουθο μήνυμα στον Κασιδιάρη: "Ενημερωτικά με πέτυχε ο Τάκης από το απέναντι γραφείο και ζήτησε εσένα". Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζούμπος στέλνει στον Κασιδιάρη ένα δεύτερο πανομοιότυπο μήνυμα.

Τα μηνύματα αποστέλλονται λίγα 24ωρα από τη δολοφονία Φύσσσα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ενώ στα προηγούμενα μηνύματα αναφερόταν ο κ. Μπαλτάκος με το επίθετό του, πλέον αναφέρεται με το μικρό του όνομα.