“Οι χρυσαυγίτες ψήφιζαν με εντολές Μπαλτάκου”

Ένα ρόλο πολύ πιο βαθύ και παρασκηνιακό από αυτό που προσπάθησε να περάσει προς τα έξω φαίνεται ότι είχε τελικά ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Οι επαφές και τα κουτσομπολιά δεν ήταν το μόνο κοινό σημείο με τους χρυσαυγίτες αλλά φαίνεται ότι ήταν και άτυπος καθοδηγητής τους.

Όπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών".

Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση. Μάλιστα δεν παρέλειπε να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.

Στενός συνεργάτης του Κασιδιάρη, ονόματι Ζούμπος, στέλνει μηνύματα στον εκπρόσωπο τύπου της οργάνωσης και όλα αναφέρονται στον Τάκη Μπαλτάκο.

Σε ένα πρώτο μήνυμα στις 5 Φεβρουαρίου 2013 ο Ζούμπος ειδοποιεί τον Κασιδιάρη: "Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος".

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το δεύτερο μήνυμα στις 25 Φεβρουαρίου 2013. "Με είπε [sic] Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη πρέπει να είμαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών, Επίσης μου' πε για Πέμπτη την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του' πα είμαστε ενήμεροι!".

Το τρίτο μήνυμα έχει τον ίδιο αποστολέα και αποδέκτη τον Κασιδιάρη στις 17 Μαΐου 2013. "Πέρασε Μπαλτάκος και είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο". Τα συγχαρητήρια έρχονταν λίγα λεπτά μετά τις αθλιότητες του Ηλιόπουλου από το βήμα της Βουλής, εξαιτίας των οποίων αναγκάστηκε ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να τον απειλήσει ακόμα και με το φρουρό της Βουλής.