Α. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει συγκεκριμένο τμήμα επιχειρηματιών

Την καταγγελία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει στην Ελλάδα ένα τμήμα επιχειρηματιών, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής, έκανε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα, γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει με τη διευκόλυνση του δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

“Μα είναι δυνατόν όταν είσαι μέσα στην ΕΕ να έχεις ποτέ τη δυνατότητα της δημοσιονομικής ευελιξίας;”, αναρωτήθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή”.
 
“Εμείς προτείνουμε αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση”, είπε ο κ. Παπαρήγα και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις τοποθετήσεις που αναφέρονται στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

Εκτίμησε ακόμη ότι: “Οι όποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον πόλο της ΝΔ και στον πόλο του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελαχιστοποιούνται το επόμενο διάστημα”.