Αλλαγή ατζέντας από την υπόθεση Μπαλτάκου επιχειρεί η κυβέρνηση

Να αλλάξει την ατζέντα από τη Χρυσή Αυγή και τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο επιχειρεί η κυβέρνηση.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρενέβησαν για να κλείσει το ζήτημα από την αποκάλυψη του βίντεο του τέως γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου με τον Ηλ. Κασιδιάρη. Βέβαια όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται μετά τις απειλές της Χρυσής Αυγής για νέες "αποκαλύψεις".

"Είμαι εκείνος ο οποίος πολέμησε εξαρχής τη Χρ. Αυγή, σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής", επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε λόγο για "απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές",

Τόνισε ακόμη ότι "εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα. Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την πατρίδα δεν την αλλάζω".

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, σημείωσε ότι "η σταθερότητα της χώρας τώρα που βγαίνουμε από την κρίση είναι εθνικό αγαθό... Ουδείς μπορεί να την υπονομεύσει".

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, τα τελευταία 24ωρα της κρίσης βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, επροκειμένου να καταφέρει η κυβέρνηση να ξεπεράσει την υπόθεση Μπαλτάκου.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ασκεί πίεση ώστε να προωθηθούν διατάξεις που είχαν παγώσει, όπως το αντιρατσιστικό, ο νόμος για την ιθαγένεια και ο μεταναστευτικός κώδικας.