ΣΥΡΙΖΑ: Κλασική στάση ενόχου από το Σαμαρά

"Μπορεί ο κ. Σαμαράς να έσπασε μετά από μέρες τη σιωπή του, αλλά υιοθέτησε την κλασική στάση του "ενόχου" . Οι σημερινές δηλώσεις Σαμαρά συνιστούν ομολογία ενοχής . Αντί να μιλήσει ο πρωθυπουργός για τις δικές του ευθύνες, κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο, της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ", τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ: "Μια ανέξοδη αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου δεν φτάνει. Ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν κλητήρας στη Bουλή, αλλά έμπιστος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης με ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο. Ο κ. Μπαλτακος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με την νεοναζιστική Χ.Α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος για την ύπαρξη παρακράτους εντός του Μαξίμου. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Bουλή και να ετοιμάσει την "ηρωική" του έξοδο".

Ήδη, ο Αλέξης Τσίπρας από το Παλέρμο της Ιταλίας έδωσε το μήνυμα της γραμμής, που θα ακολουθήσει. Επεσήμανε ότι η άκρα δεξιά στην Ευρώπη δεν είναι εχθρός του συστήματος, αλλά είναι οργανικό μέρος του κατεστημένου και συνεργάζεται στενά με το κατεστημένο, "όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Ελλάδα, που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής".

Η ακροδεξιά είναι το μακρύ χέρι του νεοφιλελευθερισμού, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς "δεν αντιπαρατίθενται με το σύστημα που γεννά την αδικία, αλλά αντιπαρατίθενται με τους μετανάστες. Γι' αυτό αντισυστημική ψήφος δεν είναι εκείνη που ενισχύει τις εφεδρείες του συστήματος, αλλά εκείνη που τις αποδυναμώνει".