Σαμαράς: Δε θα γίνει η εγκληματική οργάνωση ρυθμιστής της πολιτικής

"Δε θα γίνει η εγκληματική οργάνωση ρυθμιστής της πολιτικής", τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις με το βίντεο Μπαλτάκου.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο ίδιος εξ αρχής πολέμησε τη Χρυσή Αυγή και έστειλε μήνυμα στους υπουργούς και τα στελέχη της κυβέρνησης ότι δεν θα κάνει ανεκτές ανεκδιήγητες συμπεριφορές.

Ο πρωθυπουργός, στην πρώτη του παρέμβαση μετά το βίντεο υπογράμμισε: 'Δεν επιστρέψω καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του τόπου. Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Ταυτόζονται με τη Χρυσή Αυγή όσοι ζητούν την παραίτηση των υπουργών. Εμείς συνεχίζουμε με σταθερότητα. Σε κανέναν δεν θα επιστρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω".

Η δήλωση Σαμαρά

Η χώρα μας αυτή τη στιγμή κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά, βγαίνει από την κρίση, σηκώνεται στα πόδια της, παίρνει τη μοίρα της στα χέρια της και αυτό είναι το πιο μεγάλο, το πιο σημαντικό για όλους μας, για όλο τον Ελληνισμό.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, όμως, και σε αναφορά με την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, θα ήθελα να τονίσω ορισμένα αυτονόητα πράγματα. Είμαι εκείνος ο οποίος πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής. Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. Με την ίδια ακλόνητη πίστη η κυβέρνηση αυτή στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αλλά εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα.

Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Η Ελλάδα βγαίνει στις διεθνείς αγορές και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Και σε κανένα δεν θα επιτρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω. Θυμηθείτε πού ήμασταν πριν δυο χρόνια. Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα.

Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την Πατρίδα δεν την αλλάζω»