Σαμαράς – Βενιζέλος: Επιχείρηση φυγής προς τα εμπρός μετά τον Μπαλτάκο

"Είμαστε εδώ στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας. Εγώ και ο Σαμαράς εγγυώμαστε αυτή την συμφωνία", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου βάζοντας τέλος στα σενάρια περί αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση. 

Πάντως ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως έχει έρθει η στιγμή να "στηριχθεί και να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος μέσα στην κυβέρνηση", χωρίς όμως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

"Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι: "Πολιτικά κόμματα και αρχηγοί υιοθετούν ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής".

Για τη συζήτηση στη Βουλή, που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε: "Θα γίνει συζήτηση στη Βουλή προφανώς. Θα απαντηθεί η κοινοβουλευτική πρόκληση".

Νωρίτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έδιναν ένα βαρύ κλίμα και μια επιθετική διάθεση από την πλευρά του κόμματος.

"Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να μείνει με "Μπαλτάκους" στην κυβέρνηση" τόνισε ο γραμματέας του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το γραμματέα του κόμματος, ο Βενιζέλος θα βάλει "κόκκινες γραμμές" στο Σαμαρά σήμερα στη συνάντηση που θα έχουν.

"Ποιος δημοκράτης μπορεί να ανεχθεί τον Μπαλτάκο;", διερωτήθηκε.

"Δεν έχει κανείς την πλήρη εικόνα του τι μπορεί να προκύψει. Πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη, να πάρει τα βίντεο, να μάθουμε ποιες είναι οι επαφές Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή".

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ακόμη πως: "Ο πρωθυπουργός έχει ευθύνη γιατί είχε στο περιβάλλον του τον κ. Μπαλτάκο".

Το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε στο Mega ότι "ο κ. Βενιζέλος μίλησε για συγκεκριμένους ακροδεξιούς θύλακες στην κυβέρνηση".

Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα είπε "μακάρι ο κ. Σαμαράς να μην βάλει τον Φαήλο Κρανιδιώτη στο ευρωψηφοδέλτιο. Έχει εκφράσει παρόμοιες απόψεις με τον κ. Μπαλτάκο".