Μητσοτάκης – Καμμένος συμφώνησαν για υποχρεωτική θητεία στα 18

Η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη σε «πολύ καλό κλίμα συναίνεσης»

Εφ’ όλης της ύλης επί των θεμάτων ασφάλειας και άμυνας της χώρας, ήταν η ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο στρατόπεδο Παπάγου.

Η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη σε «πολύ καλό κλίμα συναίνεσης».

«Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας και εθνικής αξιοπρέπειας και ενισχύουν τον διεθνή ρόλο της χώρας. Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι τιμούμε το έργο τους, είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς και θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματά τους με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συζήτηση έγινε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και ειδικά για την Τουρκία και το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ενώ σύμπνοια  φάνηκε να υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον υπουργό Αμυνας για στράτευση στα 18 έτη. Την ιδέα είχε προτείνει προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης και την επανέλαβε ενώπιον του κ. Καμμένου. Ο υπουργός Αμυνας εμφανίστηκε θετικός και φέρεται να δήλωσε ότι εφόσον υπάρχει πολιτική στήριξη, σκοπεύει να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.