Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ισότιμοι»

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ισότιμοι»

«Πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων και το πως αντιμετωπίζουμε τον συμπολίτη μας»

O Στέφανος Κασσελάκης συνάντησε τη Ναταλία Γερμανού, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha. Μέσα σε όλα, δε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου όπου μίλησε για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια όπου τάχθηκε υπέρ της συμβίωσης αλλά κατά της τεκνοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η ισότητα είναι ισότητα. Πρέπει να βλέπουμε τον συνάνθρωπο μας ως ένα αυτόνομο ον το οποίο πρέπει να αγκαλιάσουμε, να γιορτάσουμε τη μοναδικότητα του και να μπορέσουμε όλοι μαζί να γίνουμε μια καλύτερη κοινωνία. Άρα, προφανώς ο αρχιεπίσκοπος έχει τη δική του άποψη για το θέμα, όπως είχα πει όμως και πριν από μήνες, εδώ πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων και το πως αντιμετωπίζουμε τον συμπολίτη μας. Όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ισότιμοι μεταξύ τους, να έχουμε μια ισονομία και ισοπολιτεία στην κοινωνία μας».

«Ναι. Έπειτα η δική μου απορία ήταν πάντα, η εκκλησία γιατί να έχει λόγο για έναν γάμο που είναι πολιτικός;» αναρωτήθηκε τότε η παρουσιάστρια της εκπομπής για να σχολιάσει ο Στέφανος Κασσελάκης το εξής. «Μην ξεχνάς ότι ήμουν από τους πρώτους, με τις προτάσεις που έθεσα το καλοκαίρι, που επανέφερε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα δημοκρατίας για διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας. Θα ήθελα πραγματικά να το επαναφέρουμε στο προσκήνιο και να δούμε και τι στάση θα κρατήσει η δήθεν εκσυγχρονιστική Νέα Δημοκρατία».

«Είμαι σίγουρος ότι και εκεί πέρα θα βγουν τα μαχαίρια του ΛΑΟΣ και της ακροδεξιάς που έχουν μέσα στο κόμμα τους, όπως βλέπουμε τώρα και με την συζήτηση για το μεταναστευτικό. Να δούμε, είναι υπέρ ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους; Ή θέλουν να υπάρχει ακόμα ένα καθεστώς που ανήκει σε προηγούμενο αιώνα και σίγουρα δεν ανήκει σε μια σύγχρονη Ευρώπη;» συμπλήρωσε, επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης στην ψυχαγωγική εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.