Σάλος από τη δήλωση Κασσελάκη για το ψευδοκράτος – «Φταίνε η κούραση και η αϋπνία»

Σάλος από τη δήλωση Κασσελάκη για το ψευδοκράτος – «Φταίνε η κούραση και η αϋπνία»

«Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά» δικαιολογήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις του για την Κύπρο που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ. «Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά» αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να διορθώσει το ολίσθημά του για τα Κατεχόμενα

Στη νέα του δήλωση ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος την Πέμπτη (21/9) χαρακτήρισε τουρκικό «κρατίδιο» το ψευδοκράτος στην Κύπρο υπογράμμισε πως λόγω της κούρασης και της αϋπνίας δεν βρήκε τη σωστή λέξη.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης.

Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος το 1974.

Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

 

 

Η δήλωση που προκάλεσε σάλο

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στο Αιγάλεω και μετά την ομιλία που έδωσε, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, όπου μεταξύ άλλων αποκάλεσε τουρκικό «κρατίδιο» το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, είπε πως «είναι απαράδεκτο το να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Στη συνέχεια συμφώνησε με την φράση «το ψευδοκράτος δηλαδή» που ανέφερε ένας από τους ρεπόρτερ, όπου έκαναν τις ερωτήσεις.