Νέα Δημοκρατία: Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Πολάκη

Νέα Δημοκρατία: Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Πολάκη

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης και κατά δημοσιογράφων είναι η επίσημη γραμμή του κ. Τσίπρα, την οποία ο κ. Πολάκης εκφράζει με πολύ πιο χοντροκομμένο τρόπο»

Καμία έκπληξη δεν υπήρξε στο Μέγαρο Μαξίμου από την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ο οποίος στη συνέχεια προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στοχοποιώντας δημοσιογράφους, δικαστές και μάλιστα ανώτατους λειτουργούς της δικαιοσύνης αλλά και επικεφαλής αρχών.

«Αν δεν οδεύαμε στις κάλπες δεν θα είχαμε ακόμα και αυτή την χλιαρή και με καθυστέρηση αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές.

Κι αυτό, γιατί όπως εξηγούσαν όλα όσα έγραψε ο κ. Πολάκης, η αμφισβήτηση των θεσμών, η περιφρόνηση των δικαστικών αποφάσεων αποτελούν την γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό φάνηκε με την αντίδραση του ίδιου του κ. Τσίπρα στο άκουσμα της αμετάκλητης καταδίκης του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο.

«Ο αψύς Κρητικός κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες θα τεθεί εκτός κόμματος αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία πλέον καθώς το κόμμα του κ. Τσίπρα και ο ίδιος προσωπικά, ώρες μετά την ανάρτηση Πολάκη, έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι δεν είχαν τίποτα να πουν για τις προγραφές αλλά και την ουσία των όσων είπε ο βουλευτής τους», τόνιζαν πηγές της Πειραιώς.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης και κατά δημοσιογράφων είναι η επίσημη γραμμή του κ. Τσίπρα, την οποία ο κ. Πολάκης εκφράζει με πολύ πιο χοντροκομμένο τρόπο», τόνιζε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΝΔ η οποία εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Η σοβαρότητα της πράξης του Παύλου Πολάκη φάνηκε από τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από την δικαιοσύνη και την παρέμβαση εισαγγελέα, όσο και από τις ενώσεις δικαστών καθώς στην ανάρτησή του δεν στοχοποιούσε μόνο τους 13 δικαστές που ψήφισαν στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά και εκείνους που δικάζουν τώρα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Στη ΝΔ τονίζουν επίσης ότι η τακτική αυτή είναι δοκιμασμένη όπως τότε που «αγανακτισμένοι» πολίτες έστηναν καρτέρι σε όποιους θεωρούσαν ότι τους αδίκησαν και απειλούσαν ή και προπηλάκιζαν πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Λένε επίσης ότι σχεδόν 24 ώρες μετά ο κ. Πολάκης παραμένει εντός ΣΥΡΙΖΑ και η μόνη επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής με την οποία ανακοινωνόταν ότι παύεται από Τομεάρχης Διαφάνειας και παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.

Μέχρι εκείνη την στιγμή, έλεγαν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε μέσω διαρροών να αντιδράσει για τα μάτια του κόσμου.

«Δεν ενδιαφέρει ουδένα αν έχει ραγίσει το γυαλί ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη. Μέχρι σήμερα ο πιστός φίλος του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε την βρώμικη δουλειά και ήταν στο απυρόβλητο. Τώρα, θα περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Πολάκης θα θυσιαστεί προκειμένου να δείξουν ότι κινούνται θεσμικά, όμως ο λύκος κι αν εγέρασε…», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα σημείωναν με νόημα ότι όσα θα ακολουθήσουν θα συμβούν μόνο και μόνο γιατί δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να πράξει διαφορετικά καθώς τόσες μέρες μετά την καταδίκη του κ. Νίκου Παππά για ένα από τα χειρότερα αδικήματα που μπορεί να διαπράξει ένας δημόσιος λειτουργός, την παράβαση καθήκοντος, παραμένει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.