Σάλος με την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: Την διαγραφή του ζητάνε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ

Σάλος με την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: Την διαγραφή του ζητάνε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τον βουλετή του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη και ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ την διαγραφή και όχι απλά να διαρρέει απειλές εναντίον ότι θα τον αφήσει εκτός ψηφοδελτίων. Ανάλογη είναι και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που επίσης ζητάει την διαγραφή του βουλευτή Χανίων από το κόμμα του.

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης, αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππα», είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

Νωρίτερα πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέραν τα εξής για την ανάρτηση του βουλευτή του, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του.

Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

ΠΑΣΟΚ: Να τεθεί εκτός κόμματος ο Παύλος Πολάκης

Με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, «δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου» ανέφερε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Επισημαίνει ότι έρχονται, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα είναι η επόμενη φορά «”είτε με το καλό είτε με το άγριο”», αλλά και της «πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων».

«Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν»,τόνισε και πρόσθεσε ότι

«σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος». Υπογραμμίζει πως «για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας» και παρατήρησε:.

«Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αντιδρούν και δικαστές

Τα όσα ανέφερε στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης έφεραν και την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας.

Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.
Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».