Μπακογιάννης: «Η κυβέρνηση βρήκε τη χρυσή τομή για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου»

Μπακογιάννης: «Η κυβέρνηση βρήκε τη χρυσή τομή για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου»

«Όχι, είναι μία ιδιωτική τελετή, με πολύ σεβασμό, έχω δουλειά», απάντησε στο εάν δώσει το παρών

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ημέρες.

«Να συμφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση βρήκε τη χρυσή τομή. Αφενός με πολύ σεβασμό στον νεκρό…αλλά και ταυτόχρονα με σεβασμό στο πολίτευμα και στο Σύνταγμα. Να υπενθυμίσουμε πως στο Σύνταγμα δεν αναγνωρίζονται τίτλοι ευγενείας» είπε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στο MEGA.

Ερωτώμενος εάν θα δώσει το παρών, απάντησε: «Όχι, είναι μία ιδιωτική τελετή, με πολύ σεβασμό, έχω δουλειά».

Σε ό,τι αφορά την φωταγώγηση της πόλης τα Χριστούγεννα, αλλά και το κομμάτι της ενέργειας ο δήμαρχος σημείωσε πως όλα τα φώτα της πόλης έχουν αναβαθμιστεί με LED λάμπες, κάτι που προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση.

«Αυτό δεν το κάναμε μόνο με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, αλλά με όλο τον φωτισμό της πόλης. Κερδίζουμε οικονομίες, οι οποίες ξεπερνάνε το 60%, δεύτερον κερδίζουμε  περισσότερο και καλύτερο φως, εξαιρετικά σημαντικό ιδιαίτερα σε περιοχές που υπάρχει ανασφάλεια και τρίτον αυτοματισμοί. Δεν χρειάζεται να καλούν οι δημότες και να ενημερώνουν ότι έχουν καεί οι λάμπες. ενημερωνόμαστε μέσα από το σύστημα» προσέθεσε.

«Ήδη κόψαμε τα δημοτικά τέλη κατά 5%, είναι η μεγαλύτερη περικοπή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Έχουμε τη δυνατότητα με τις οικονομίες που κάνουμε να τις “επιστρέφουμε” στους δημότες» συμπλήρωσε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...