ΚΥΣΕΑ: Προς ανανέωση η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου

ΚΥΣΕΑ: Προς ανανέωση η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την ενίσχυση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20/12) και σύμφωνα με πληροφορίες δεν συζητήθηκαν οι κρίσεις, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα ανανεωθεί η θητεία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Κωνσταντίνου Φλώρου.

Παράλληλα, έγινε εκτενής ενημέρωση επί των εξοπλιστικών και αξιολογήθηκαν όλες οι προτάσεις.

Ενημέρωση υπήρξε για το μεταναστευτικό και για την πορεία κατασκευής του φράχτη στον Έβρο από τον υπουργό προστασίας του πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη.

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και η προμήθεια νέων κορβετών για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Επί της ουσίας αυτό που περιμένουμε να μάθουμε είναι εάν θα αγοράσουμε ιταλικές κορβέτες της Fincantieri ή γαλλικές της Naval Group.