Εξεταστική για υποκλοπες: «Θα ενέκρινα την παρακολούθηση ακόμη και της Προέδρου της Δημοκρατίας»

Εξεταστική για υποκλοπες: «Θα ενέκρινα την παρακολούθηση ακόμη και της Προέδρου της Δημοκρατίας»

Η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση με την δήλωσή της στο πλαίσιο της κατάθεσής της

Πολιτική θύελλα προκάλεσε η απάντηση της εποπτεύουσας την ΕΥΠ εισαγγελέως, Βασιλικής Βλάχου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, αναφορικά με το αν είναι νόμιμη η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού προσώπου, ότι θα ενέκρινε την παρακολούθηση ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν υπήρχαν πληροφορίες ότι στρέφεται κατά τις πατρίδας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της απόρρητης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις δήλωσε: «Δυστυχώς σήμερα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίαζε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης με θέμα τις υποκλοπές κινητών τηλεφώνων και την παράνομη χρήση του Pretador και σε βάρος του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρίστου Σπίρτζη, ζήσαμε και παρακολουθήσαμε μια θλιβερή παράσταση συνταγματικής εκτροπής και πλήρους απαξίωσης του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος στα ίδια του τα θεμέλια.

Η ίδια η εισαγγελέας που έχει την αρμοδιότητα να εποπτεύει την ΕΥΠ, δήλωσε θρασύτατα, ότι κατά την ανέλεγκτη κρίση της μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον θεωρεί ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα. Πρόκειται για προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στο πολίτευμα, προσβολή στο Κοινοβούλιο και προσβολή στους ίδιους τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές και βουλεύτριες. Δυστυχώς, παρά το γεγονός που της ζητήσαμε να ανακαλέσει, επέμεινε στη δήλωση αυτή, ενώ ο παρόν υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αντί να αποδοκιμάσει, την κάλυψε απολύτως ζητώντας της μάλιστα και συγγνώμη, αφού παρέδωσε υποκριτικά μαθήματα κοινοβουλευτικής διαμαρτυρίας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Είναι πραγματικά κρίμα και κατάντημα αυτό που βιώνουμε καθημερινά από αυτή την απαράδεκτη και παράνομη, πια στον τρόπο που συμπεριφέρεται, κυβέρνηση. Είναι πραγματικά κρίμα».

Πηγές της ΝΔ υποστηρίζουν από την πλευρά τους, ότι : «Στην απελπισία τους να βρουν κάτι να πουν, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δημιουργούν εντυπώσεις από το τίποτα, καταφεύγοντας σε φθηνές σοφιστείες. Η υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα της εισαγγελέως κ. Βλαχου αν θα υπέγραφε παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, ελλείψει επιχειρημάτων και στοιχείων αναγορεύθηκε σε "μείζον" θέμα και φυσικά διαστρεβλώθηκε. Φθάνουν δε στο έσχατο σημείο να εμπλέξουν με τις ερωτήσεις τους μέχρι και τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, για να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν το ατεκμηρίωτο αφήγημα τους που πανηγυρικά καταρρίφθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή.

Και ποιοι το κάνουν; Αυτοί που ούτε καν το πόρισμα διάβασαν και των οποίων ο συνάδελφος κ. Σπίρτζης απείχε στην υπόθεση που δήθεν τον ενδιέφερε και την περιέφερε από τηλεοπτικό κανάλι σε κανάλι. Ας σταματήσουν επιτέλους αυτό το θεσμικό κατήφορο και ας αντιληφθούν τα πραγματικά δεδομένα. Και ποια είναι αυτά; Ότι από τη σημερινή συνεδρίαση για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε από τα όσα είπε ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης πως δεν υπήρξε χρήση ή προμήθεια του predator από την ΕΥΠ, ενώ η εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Βλαχου είπε ως δεν πρέπει να συνδέεται η υπόθεση επισύνδεσης Ανδρουλάκη με τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς η συλλογή πληροφοριών δεν ξεκινά με απλό τρόπο αλλά προηγείται δουλειά κι έρευνα μηνών. Ξεκαθαρίστηκε τέλος ότι η κ. Βλαχου ουδέποτε επικαλέστηκε - όπως ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε - απόρρητο, αλλά ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είχε δικαίωμα να την εξετάσει ως μάρτυρα για τα εισαγγελικά καθήκοντα που άσκησε».