Πέτσας: Διαστρέβλωσαν τη φράση μου πως «όποιος δεν προσαρμόζεται στα νέα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει»

Πέτσας: Διαστρέβλωσαν τη φράση μου πως «όποιος δεν προσαρμόζεται στα νέα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει»

Έσπευσε να δώσει εξηγήσεις μετά τον σάλο στα social media

Για αποσπασματική προβολή μιας φράσης του που διαστρεβλώνει την αλήθεια έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά τη φράση του το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 πως «όποιο νοικοκυριό, στην Ελλάδα, δεν προσαρμόζεται στα νέα ενεργειακά δεδομένα, δυστυχώς πεθαίνει».

Όπως εξήγησε το μέλος της κυβέρνησης με ανάρτηση στο Twitter, «αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ (σ.σ. εννοώ) στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση».

«Αυτό που έχει σημασία είναι από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο και για όλο τον χειμώνα να υπάρχει στήριξη» είπε, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Πέτσας για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

«Το να πούμε ότι την άλλη εβδομάδα θα βγάλουμε νέο μέτρο γιατί αυτά που λάβαμε τώρα, δεν αρκούν θα αναιρούσε τα μέτρα που πήραμε μετά από σύσκεψη» χαρακτηρίζοντας τα μέτρα της ΔΕΘ ως το καλύτερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Σε ερώτηση τέλος για το εάν θα υπάρξουν επιχορηγήσεις για τη μετατροπή καυστήρων από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, είπε πως θα πρέπει να προσαρμοστούμε, θα επιδοτηθεί η επιλογή εκείνων να χρησιμοποιήσουν το φθηνότερο καύσιμο, δηλαδή το πετρέλαιο.