Πέτσας: Στους δήμους έχουν διατεθεί 25 εκατ. ευρώ για την αντιπυρική προστασία

Πέτσας: Στους δήμους έχουν διατεθεί 25 εκατ. ευρώ για την αντιπυρική προστασία

«Έχουμε αυξήσει κατά 36% το ποσό που δινόταν το 2021»

Για τα χρήματα που έχουν διατεθεί στους δήμουε για την αντιπυρική προστασία τους μίλησε το πρωί της Τρίτης (18/7) ο Στέλιος Πέτσας με αφορμή τις φωτιές που πλήττουν από χθες, Δευτέρα (17/7).
«Έχουμε αυξήσει κατά 36% το ποσό που δινόταν το 2021» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Φέτος έχουν διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών από τον Μάρτιο 25 εκατομμύρια ευρώ σε δήμους και συνδέσμους δήμων για να αντιμετωπίσουν θέματα της αντιπυρικής περιόδου έναντι 18,4 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι το 2021» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Τα χρήματα αυτά έχουν ήδη δοθεί και ήδη από πέρυσι έχει καθοριστεί να γίνεται στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου απολογισμός για το ποια είναι η κατανομή των χρημάτων που έχει γίνει» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

«Όταν τελειώσει η αντιπυρική περίοδος θα έχουμε και πλήρη απολογισμό για το που πήγαν αυτά τα χρήματα»

«Δόθηκαν από 180.000 ευρώ στον δήμο Λαυρεωτικής και στον δήμο Σαρωνικού, από 89.000 και 82.000 αντίστοιχα που είχαν δοθεί το 2021. Όσον αφορά το δάσος του Κουβαρά που εκτείνεται σε δύο δήμους, δόθηκαν 250.000 από 150.000 ευρώ που είχαν δοθεί το 2021» διευκρίνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Όταν τελειώσει η αντιπυρική περίοδος θα έχουμε και πλήρη απολογισμό για το που πήγαν αυτά τα χρήματα. Ήδη έχουν γίνει ενέργειες και για εξοπλισμό και προσωπικό. Για το προσωπικό η δυνατότητα συμβάσεων αυξήθηκε στου πέντε μήνες», υπογράμμισε.

«Από πέρυσι έχει περάσει διάταξη όπου εάν οι δημότες δεν προχωρήσουν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους, να μπορεί να μπει σε αυτά ο δήμος και να τα καθαρίσει» δήλωσε κλείνοντας ο Στέλιος Πέτσας.