Πέτσας: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους κλάδους της οικονομίας για όσο χρειαστεί

Πέτσας: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους κλάδους της οικονομίας για όσο χρειαστεί

«Το φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι υψηλή. Επομένως, θα παρακολουθήσουμε όλα τα σχετικά στοιχεία που μας δίνουν οι ειδικοί, θα ακούσουμε την εισήγησή τους και θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση, ενδεχομένως και δια του πρωθυπουργού, την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα στήριξης είπε: «όταν επεκτείνουμε τα μέτρα για την προστασία της δημόσια υγείας και της ανθρώπινης ζωής, η κυβέρνηση έρχεται και συμπληρώνει το οικονομικό πακέτο στήριξης προκειμένου να μπορέσουν όλοι μαζί να σταθούν στα πόδια τους όταν θα έρθει η ώρα για την δυναμική επανεκκίνηση μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης». Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους κλάδους της οικονομίας για όσο χρειαστεί και είπε ότι οι λεπτομέρειες θα δοθούν από το οικονομικό επιτελείο τις επόμενες ημέρες που θα ανακοινωθεί το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει καμπάνια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Παράλληλα, είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει για την πρόθεσή του να προχωρήσει στον εμβολιασμό δημόσια, συμπληρώνοντας πως θα καλέσει και τις πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν και εκείνες, «διότι δια του παραδείγματος θα παρακινηθούν και αυτοί που είναι δύσπιστοι ή επιφυλακτικοί» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν ο εμβολιασμός θα είναι προαπαιτούμενο για τα ταξίδια στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως είναι μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει σε διάφορα fora. «Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε στην πορεία. Αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε προσανατολισμένοι στην πειθώ. Για αυτό και αναφέρθηκα στην πειθώ μέσω του παραδείγματος και στην πειθώ μέσα από την εκστρατεία ενημέρωσης», είπε.

Για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων στους μαθητές ο κ. Πέτσας τόνισε «αυτή η απόφαση, είναι επιβοηθητική ώστε όλοι να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχουν λόγοι που θα μπορούσαν να αφήσουν στην άκρη την επιστήμη και να υποκύψουμε σε θεωρίες συνωμοσίας. Άρα είναι ένα θετικό εργαλείο και αυτό, ώστε οι περισσότεροι πολίτες να πειστούν ότι είναι προς το δικό του συμφέρον, των αγαπημένων τους προσώπων, της κοινωνίας ο εμβολιασμός με ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια» σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το θέμα της υποχρεωτικότητας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...