Πέτσας για Παππά – Μιωνή: Αυτό είναι σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία μας

Πέτσας για Παππά – Μιωνή: Αυτό είναι σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία μας

«Να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα»

Στο θέμα της συνομιλίας Παππά - Μιωνή αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του, ο Στέλιος Πέτσας και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρας πως «αντί για τη διερεύνηση του υπαρκτού σκανδάλου διαφθοράς της Novartis, η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να κατασκευάσει πολιτική σκευωρία για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους», ενώ σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει πολλές φορές τη διερεύνηση της υπόθεσης από την εποχή που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν έγινε τίποτα για να αποζημιωθεί το δημόσιο, γι’ αυτό με ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και του Νομικού Συμβουλίου του κράτους θα δούμε κάθε πρόσφορο μέτρο για εύλογη αποζημίωση» σημείωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όταν από το 2016 ένας υπουργός Επικρατείας αναγνωρίζει, σε μια επικοινωνία που δεν διέψευσε την αυθεντικότητα της, την ύπαρξη παρακράτους και μάλιστα με κάποιον που κινεί τα νήματα να είναι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση που συμμετέχει, αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, και δεν πρέπει να παθαίνουμε μιθριδατισμό… Αυτό είναι σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία μας. Το μόνο ερώτημα που έχει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας είναι να απαντήσει αν γνώριζε. Είναι στην καρδιά της δημοκρατίας να βγει και να πει δημοσίως αν γνώριζε κι όχι με θέατρο όπως προχθές με τον κ. Παππά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

«Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά αγγλικά, το έχει αποδείξει και στο παρελθόν και μπορεί να διαβάσει καλύτερα απ’ όλους τους υπόλοιπους τι λέει η έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Όταν αναφέρονται στην έκθεση ξένοι αξιωματούχοι εννοούνται άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο της υγείας, όχι κυβερνητικοί αξιωματούχοι» ανέφερε εξάλλου δηκτικά.