Τι πρέπει να προσέξω στο συμβόλαιο υγείας μου

Τι πρέπει να προσέξω στο συμβόλαιο υγείας μου

Τα σημεία που πρέπει να διευκρινίσετε πριν υπογράψετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να προστατεύσετε εσάς και την οικογένειά σας σε περιπτώσεις ατυχημάτων και ασθενειών.

Επιπλέον, ένα συμβόλαιο θα προστατέψει τον προσωπικό και οικογενειακό σας προϋπολογισμό, αφού τα παραπάνω περιστατικά συχνά επιφέρουν και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Ωστόσο, πριν υπογράψετε ένα συμβόλαιο υγείας θα πρέπει να προσέξετε κάποια σημεία, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς για ποιες υπηρεσίες πληρώνετε και να μην υπάρξουν τα λεγόμενα «ψιλά γράμματα», που δυστυχώς συνήθως ανακαλύπτουμε ακριβώς τη στιγμή της μεγάλης ανάγκης.

Έτσι, καλό θα είναι να ενημερωθείτε εκ των προτέρων από έναν καλά καταρτισμένο ασφαλιστικό σύμβουλο, για να προσαρμόσετε το συμβόλαιο υγείας στις ανάγκες αλλά και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Τα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε, λοιπόν, πριν υπογράψετε οποιοδήποτε συμβόλαιο είναι:

Η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας

Η αξιοπιστία και το όνομα είναι τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να αναζητήσει και να εκτιμήσει ο ασφαλιζόμενος.

Οι προσφερόμενες καλύψεις

Τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε για ένα συμβόλαιο υγείας είναι κάτι που εσείς γνωρίζετε και θα καθορίσετε. Αφού, όμως, αποφασίσετε το ποσό που μπορείτε να πληρώνετε θα πρέπει να δείτε τις καλύψεις – παροχές που δίνει κάθε εταιρεία. Επίσης, υπάρχουν συμβόλαια, τα οποία καλύπτουν δωρεάν μέλη της οικογένειας του ασφαλισμένου. Ενημερωθείτε για τις παροχές του MINETTA Care, στο οποίο ασφαλίζονται εντελώς δωρεάν έως και δυο παιδιά έως 14 ετών, όταν οι γονείς είναι ασφαλισμένοι στο πρόγραμμα.

*Εξετάστε ορθολογικά τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, προκειμένου να πληρώνετε για τις παροχές που πραγματικά χρειάζεστε και όχι καλύψεις που δεν θα αξιοποιήσετε.

Προσοχή στις εξαιρέσεις

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξετε και τις εξαιρέσεις. Με τον όρο εξαιρέσεις, στα συμβόλαια υγείας, περιγράφονται ασθένειες και παθήσεις των οποίων η νοσηλεία δεν καλύπτεται. Αναζητήστε συμβόλαια στα οποία οι εξαιρέσεις είναι συγκεκριμένες και αναφέρονται ρητά.

Οι περίοδοι αναμονής (για τα νέα συμβόλαια)

Στα συμβόλαια υγείας ενδέχεται να ορίζεται και κάποιο χρονικό διάστημα αναμονή για την κάλυψη ορισμένων ασθενειών.

Οι περιορισμοί στην επιλογή γιατρού αλλά και τα ανώτατα όρια στις αμοιβές των ιατρών εφόσον χρειαστεί

Αρκετά ασφαλιστήρια συμβόλαια ορίζουν έναν πολύ περιοριστικό δίκτυο γιατρών που μπορείτε να επισκεφτείτε με την κάλυψη του συμβολαίου. Ενώ σε περιπτώσεις που χρήζουν χειρουργείου ορίζεται ανώτατη αμοιβή ιατρού. Το MINETTA Care προσφέρει κάλυψη όλων των εξόδων τόσο για τα νοσήλια όσο και για τις αμοιβές γιατρών.

Κάλυψη εξόδων δωματίου και τροφεία

Τα συμβόλαια υγείας ορίζουν το ημερήσιο κόστος του δωματίου και τροφής που καλύπτεται σε περίπτωση νοσηλείας.

Τα όρια και τα ποσοστά κάλυψης

Σε κάθε συμβόλαιο υγείας προβλέπεται ένα όριο κάλυψης ανά έτος ενδεικτικά ενώ σε κάποια υπάρχουν και όρια κάλυψης ανά περιστατικό.

Εκπιπτόμενο ποσό ή απαλλαγή

Τα συμβόλαια υγείας προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμής μικρότερου ασφαλίστρου εφόσον ο ασφαλιζόμενος κάνει χρήση του δημόσιου φορέα υγείας (ΕΟΠΥΥ) ή προτίθεται να καλύψει ένα αρχικό ποσό εξόδων, που ορίζεται κατόπιν συμφωνίας.

Τρόπος πληρωμής και πρόσθετες παροχές

Πριν υπογράψετε το συμβόλαιο σας, εξετάστε με ποιους τρόπους γίνεται η πληρωμή του. Υπάρχουν συμβόλαια που ορίζουν ετήσια εξόφληση. Αν προτιμάτε όμως επιμερισμό του οικονομικού κόστους, μπορείτε να επιλέξετε εξόφληση σε περισσότερες ή και μηνιαίες δόσεις. Η MINETTA προσφέρει τη δυνατότητα εξόφλησης των ασφαλίστρων έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Επιπλέον, για κάθε ασφαλισμένο στην εταιρεία παρέχεται δωρεάν η Κάρτα Προνομίων ΜΙΝΕΤΤΑ, με πλήθος παροχών για τον ίδιο αλλά και τα προστατευόμενα μέλη του, αλλά και επιπρόσθετα προνόμια (δωρεάν παροχές, εκπτώσεις), για τους ασφαλισμένους στον κλάδο Υγείας.