Από λεπτό σε λεπτό το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα

02:14 Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Ελλάδα θα λάβει άμεσα τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 12,2 δισ. θα εκταμιευθούν σε τρεις δόσεις, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

02:07 Νέα πληροφορία από το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν για επαναγορά ελληνικού χρέους στο 35% της αξίας τους.

02:06 Πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα λάβει τη δόση των 43,7 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις.

01:53 Αποχώρησε από το Eurogroup ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, που δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμφωνία για την Ελλάδα και τόνισε ότι θα μειώσει την αβεβαιότητα και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη και την Ελλάδα.

01:44 Το πρακτορείο Dow Jones μεταδίδει τώρα ότι αρχικά το επιτόκιο για το πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα μειωθεί στις 90 μονάδες βάσης (από τις 150), και θα μειωθεί περαιτέρω όταν η χώρα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ.

01:22 Παραμένει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός μαζί με το επιτελείο του. Αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

01:17 Νέες πληροφορίες από το Reuters αναφέρουν ότι η ΕΚΤ θα συμμετάσχει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με τα κέρδη της από ελληνικά ομόλογα. Στα 11 δισ. ευρώ υπολογίζεται η ελάφρυνση.

01:12 "Πολύ κοντά σε συμφωνία για το χρέος" βρίσκονται οι πιστωτές της Ελλάδας, σύμφωνα με το γερμανικό κανάλι ZDF.

00:52 Στο στάδιο της προετοιμασίας είναι η κοινή ανακοίνωση από το Eurogroup, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

00:47 Το πρακτορείο Dow Jones μεταδίδει ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για το ελληνικό χρέος, αν και σημειώνει ότι ΔΝΤ και Ευρωζώνη βρίσκοτναι πιο κοντά σε συμφωνία για το στόχο του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

00:43 Αναμένεται η συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Eurogroup.

00:09 Reuters: Συμφωνία για χρέος στο 124% του ΑΕΠ ως το 2020

21:23 Reuters (επιβεβαιώνοντας τις απογευματινές πληροφορίες του news.gr): Το ΔΝΤ ζητά να κουρευτούν με οποιονδήποτε τρόπο 40 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος και αυτό να συμφωνηθεί απόψε. Περαιτέρω υπόσχεση για επιπλέον μελλοντική απομείωση, θα ήταν επίσης επιθυμητή για το Ταμείο.

20:57 Bloomberg: Η ΕΚΤ μελετά τη μετακύλιση ή την επαναγορά ομολόγων

20:31 "Αργά αλλά σταθερά επιτυγχάνεται πρόοδος", δηλώνει πηγή στο Γερμανικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

20:16 Πληροφορίες για τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη

19:53 Αρχίζει και πάλι η συνεδρίαση, μετά από διακοπή που τελικά κράτησε περισσότερες από δύο ώρες.

19:28 Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-Ευρωπαίων, καθώς το μόνο σημείο στο οποίο φαίνεται ότι συμφωνούν και οι δύο πλευρές είναι ότι το σενάριο επαναγοράς ομολόγων είναι πλέον προβληματικό.

18:34 Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι με tweet του, σχολιάζει ποιητικά τη σημερινή συνάντηση με χαϊκού: Φθινόπωρο, τέλη Νοεμβρίου/ Η νύχτα έπεσε / τα γυμνά κλαδιά ξεχωρίζουν / ακόμα πιο μοναχικά.

17:58 Απομείωση 20% του χρέους και όχι OSI ζητά τώρα το ΔΝΤ

17:15 Η συνεδρίαση διακόπτεται για περίπου μία ώρα, ώστε να γίνουν αναλυτικοί υπολογισμοί και διαβουλεύσεις.

16:09 "Σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης απορρίπτουν το κούρεμα"

15:16 "Μικρό καλάθι" κρατάνε στην κυβέρνηση για το Eurogroup.

14:14 Είμαστε πολύ κοντά συμφωνία, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να σταλεί σήμερα ένα θετικό πολιτικό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας.

14:04 Βέβαιος ότι θα υπάρξει λύση σήμερα για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Β. Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών είπε ένα νέο όχι στο κούρεμα του χρέους, ωστόσο πρόσθεσε ότι έγινε καλή προετοιμασία και μίλησε με τον Γάλλο υπουργό οικονομικών. “Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα πάμε μέχρι αργά το βράδυ, έχουμε όλοι καλή διάθεση” ανέφερε προσερχόμενος στο Eurogroup.

13:57 Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε τηλεφωνική επικοινωνία πριν λίγο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Θέμα συζήτησης ήταν να υπάρξει μία "οριστική" συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών σήμερα για το ελληνικό χρέος.

13:16 FTD: Βοήθεια στους Έλληνες από τους 16 ο καθένας όπως μπορεί.

Τι δήλωσαν Ο. Ρεν, Γ. Στουρνάρας, Μ. Φέκτερ

"Θα πρέπει να πάρουμε απόφαση για την επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα για τη χώρα", ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ενώ από τη γερμανική κυβέρνηση τονίζεται πως δεν πρόκειται να γίνει σήμερα συζήτηση για το ενδεχόμενο διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους. "Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σήμερα απόφαση", τόνισε ο επίτροπος, σημειώνοντας ότι "απέχουμε μερικά εκατοστά από τη λύση".

Προσερχόμενος ο Γ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε και περιμένει από τους εταίρους της να ανταποκριθούν.

Το Eurogroup που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη ώρα, δεν αποκλείεται τελικά να λάβει μόνο απόφαση για τη δόση, καθώς και η Φινλανδή υπουργός οικονομικών Γ. Ουριπλάϊνεν επεσήμανε ότι μπορεί να χρειαστεί νέα συνεδρίαση στις 3 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά της η Μ. Φέκτερ, προσερχόμενη στο Eurogroup επεσήμανε πως υπάρχει πρόθεση να βρεθεί σήμερα λύση.

Η Κ. Λαγκάρντ επεσήμανε ότι: “Πρέπει να βρούμε μια αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα”, ενώ ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Π. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπάρξει συμφωνία.

"Εξειδικευμένα" χαρακτήρισε τα προβλήματα της Ελλάδας, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν. Ο κ Νούναν τόνισε ότι η "Ελλάδα θα αντιμετωπιστεί ξεχωριστά για τα επιτόκια, τα υπόλοιπα δάνεια θα τα συζητήσουμε μετά" και ξεκαθάρισε πως σήμερα το μοναδικό θέμα που θα συζητηθεί είναι η χώρα μας. "Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και τις συζητάμε αλλά ψάχνουμε μια λύση που μπορούν όλοι να συμβάλλουν" ανέφερε ο Ιρλανδός υπουργός.

09:50 Φινλανδία: Προς νέο ναυάγιο και Eurogroup την 3η Δεκεμβρίου.

08:51 Σύγκρουση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

07:23 Πώς οι Ευρωπαίοι θα πείσουν το ΔΝΤ για την Ελλάδα.

07:21 Eurogroup: Τα σενάρια της μισής και της τελικής λύσης.