FTD: Βοήθεια στους Έλληνες από τους 16 ο καθένας όπως μπορεί

"Βοήθεια στους Έλληνες à la carte" είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Financial Times Deutschland, η οποία γράφει: "Ο καθένας όπως μπορεί. Οι χώρες της Ευρωζώνης θα ψάξουν η καθεμία μόνη της πως μπορεί να βοηθήσει καλύτερα την Αθήνα ώστε να μειώσει το χρέος της".

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Από έναν κατάλογο μέτρων, η κάθε χώρα θα επιλέξει τα μέσα, τα οποία μπορεί στο εσωτερικό της να υποστηρίξει καλύτερα. Η Γερμανία θα μπορούσε να αυξήσει τις εγγυήσεις που δίνει στο μηχανισμό διάσωσης".

"Έκκληση για δραστικό κούρεμα" είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της Süddeutsche Zeitung. Hεφημερίδα σημειώνει σύμφωνα με τη Deutche Welle: "Παρά τις αντιστάσεις της Γερμανίας υπάρχουν νέα σχέδια για ένα εκτεταμένο κούρεμα για την Ελλάδα. Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ προσπαθούν να πείσουν τους δανειστές να περικόψουν το χρέος στο μισό. Κύκλοι που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις επιβεβαίωσαν στην SZ ότι υπάρχουν αυτές οι σκέψεις. Θεωρείται όμως σχεδόν απίθανο μέσα στο άμεσο διάστημα η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η ΕΕ να συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο σχέδιο διάσωσης".