Σόιμπλε: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την Ελλάδα

Τις έντονες διαφωνίες που διατυπώθηκαν στο Eurogroup για την Ελλάδα και κυρίως για το πως θα καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης των 14 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 περιγράφει αυτή την ώρα στους Γερμανούς βουλευτές, κεκλεισμένων των θυρών, ο Β. Σόιμπλε. Μάλιστα επεσήμανε ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών φέρεται να είπε στους βουλευτές πως παραμένει ανοιχτό το εάν θα παραταθεί ο στόχος για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο 2022 ή εάν θα παραμείνει στο 2020. 

Σύμφωνα με βουλευτές που μίλησαν στο Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να δηλώνει επίσης πως εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει επιπλέον 9 δισ. ευρώ με δημοπρασίες έντοκων γραμματίων. Τονίζει επίσης ότι η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσε να γίνει μέσω επέκτασης του προγράμματος του EFSF.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dowjones newswires ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι η επαναγορά χρέους μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω του EFSF, κάτι που ερμηνεύεται από ορισμένους αναλυτές ότι θα κρατηθεί μέρος της δόσης. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε κυρίως τα prior actions.