Πολύ πιθανή μία νέα συνάντηση για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μίας νέας συνάντησης του Eurogroup για την Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα ο νέος υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

“Είναι πιθανό να υπάρξει νέα συνάντηση του Eurogroup μέσα στην εβδομάδα για να οριστικοποιηθεί η απόφαση για την Ελλάδα”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, αν και παράλληλα δήλωσε πως το Eurogroup δε θα βιαστεί να εγκρίνει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Φινλανδής υπουργού Οικονομίας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, που τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα επαρκής πληροφόρηση και "θα δούμε αν μπορεί να λάβουμε αποφάσεις σήμερα ή αργότερα αυτήν την εβδομάδα".

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, υποστήριξε ότι είναι απίθανο να ληφθεί απόφαση σήμερα, ενώ εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο μίας επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος. "Είναι δύσκολο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα. Περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερο χρήμα", επεσήμανε.

Νέα συνεδρίαση του Eurogroup μέσα στην εβδομάδα προέβλεψε και ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, σχολιάζοντας πως η Ελλάδα έκανε σταθερή και σημαντική πρόοδο τις τελευταίες μέρες με την έγκριση των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν επιβεβαιωθούν τα όσα υποστήριξαν οι υπουργοί, μία πολύ πιθανή μέρα για τη νέα συνάντηση του Eurogroup είναι η Τετάρτη.