Ο Α. Σαμαράς 13ος ισχυρότερος άνθρωπος στην οικονομία

Την ετήσια λίστα του με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στην παγκόσμια οικονομία δημοσίευσε το περιοδικό Worth. Σε αυτή βρίσκεται για πρώτη φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και μάλιστα αρκετά ψηλά, στη 13η θέση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φιγουράρει πιο ψηλά στη λίστα από προσωπικότητες όπως ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ (Νο19), και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ (Νο20), ενώ πολύ πιο χαμηλά βρίσκονται ο Τζορτζ Σόρος (Νο82) και ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν (Νο92).

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάρτιο Ντράγκι, και ακολουθούν μεταξύ άλλων η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ (Νο2), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα (Νο4), η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ (Νο5) και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ (Νο6).

Δικαιολογώντας το πλασάρισμα του Αντώνη Σαμαρά στη 13η θέση, το περιοδικό αναφέρει: “Ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός τον Ιούνιο μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Η κυβέρνησή του προσπαθεί να πείσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να χαλαρώσει τους όρους των δανείων της Ελλάδας. Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη , και ίσως το μέλλον του ίδιο του ευρώ, κρέμονται από μία κλωστή”.