Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν παζαρεύει την ελευθερία της

Με μηνύματα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα ήταν η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια έκθεσης για τα "Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913”.

Σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια ο στρατός απελευθέρωνε τη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα τη Μακεδονία μας” είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε με νόημα: “Η Ελλάδα δεν παζαρεύει την ελευθερία της”, μια αναφορά που κατά πολλούς ερμηνεύτηκε ως έμμεση αναφορά στα περί διεθνούς οικονομικού ελέγχο στον ελληνικό προϋπολογισμό.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε πως: "Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη φτάνει να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι". Μάλιστα είπε ότι η χώρα πρέπει να σπάσει το φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ήρθε πλέον ο καιρός να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεργαστούμε με όλους, ώστε να απαλλαγούμε από τα δεσμά της υπανάπτυξης και της υπερχρέωσης που μας οδηγεί σε ταπείνωση.

Ο κ. Σαμαράς είπε "όχι στη μοιρολατρεία", όχι στις καχυποψίες. "Ο μόνος εχθρός, που μπορεί να μας νικήσει, είναι η διχόνοια" τόνισε χαρακτηριστικά. "Δείξαμε πολλά, δεν έχουμε πετύχει, όμως, ακόμα όλους τους στόχους" σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για μία ακόμη φορά.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα την ανάγκη να δείξουμε πίστη στις δυνάμεις μας, ενότητα και τον πατριωτισμό μαςς στη Χρυσή Αυγή, χωρίς να την κατονομάσει.

Όπως είπε αναφερόμενος εμμέσως στη ΧΑ: “Μόνος εχθρός μας είναι η διχόνοια. Σημάδια διχασμού υπάρχουν και σήμερα από εκείνους που κερδοσκοπούν πάνω στις δυσκολίες”.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι το 'Όχι στο ναζισμό είναι αιώνιο” και πρόσθεσε πως “ο πατριωτισμός πάει χέρι – χέρι με τη δημοκρατία”.