“Η κυβέρνηση αρνείται τροπολογία 181 βουλευτών για τα Επιμελητήρια”

Υπέρ της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια τάχθηκε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, ο οποίος συναντήθηκε με 10 προέδρους από Επιμελητήρια της χώρας.

Θέμα της συνάντησης ήταν οι δραματικές επιπτώσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, ιδίως σε ό,τι αφορά τον θεσμό των Επιμελητηρίων, τα οποία όχι μόνον δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό αλλά και συνιστούν απαραίτητο εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη.

Ειδικά για το επίκαιρο ζήτημα που αφορά τα Επιμελητήρια, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει με κάθε νόμιμο μέσο τη διατήρηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια.

"Επισημαίνουμε ότι 181 βουλευτές από όλα τα κόμματα αντιτάχθηκαν στην άρση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια, η Κυβέρνηση με σαθρά και λαϊκίστικα επιχειρήματα αρνείται να θέσει προς συζήτηση τη σχετική τροπολογία, εμμένοντας στην εκπροσώπηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας. Δεσμευόμαστε να αποκαταστήσουμε την αδικία αυτή όταν θα γίνουμε κυβέρνηση" τόνισε ο κ. Μηλιός.

Ο κ. Μηλιός τόνισε στους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση αν δεν στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Το Πολυνομοσχέδιο, όπως και το σύνολο των κυβερνητικών πολιτικών προωθούν αντίθετα τα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σημειώνεται ότι την άμεση κατάργηση της διάταξης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία έχει αρθεί η υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, αλλά και βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε πρόσφατα ότι  "αποτελεί ηθική δέσμευση για τον υπουργό Ανάπτυξης να καταθέσει άμεσα σε νομοσχέδιο την προτεινόμενη τροπολογία, καθώς αυτή φέρει τις υπογραφές βουλευτών όλων των κομμάτων και σε αριθμό μεγαλύτερο των τριών πέμπτων του ελληνικού κοινοβουλίου. Μια τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν υπουργό, αφού είναι ικανή ακόμη και να επιτύχει τροποποίηση του συντάγματος ή και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, πόσο περισσότερο, δε, να άρει μια νομοθετική ρύθμιση και άδικη και αντιαναπτυξιακή, όπως αυτή που επί της ουσίας προδιαγράφει τον αφανισμό του επιμελητηριακού θεσμού".