Προς τη Βουλή η τροπολογία 185 βουλευτών για τα Επιμελητήρια

Το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος θα παραδώσει στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη την τροπολογία 185 βουλευτών που ζητούν να επανέλθει η υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια. Στόχος του κ. Μίχαλου είναι να κατατεθεί η τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου που κατατεθεί στη Βουλή πριν το Πάσχα.

Σε περίπτωση που ο αρμόδιος υπουργός δεν κάνει δεκτή την τροπολογία που υπογράφουν βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ, τότε θα την καταθέσουν οι ίδιοι οι βουλευτές σε νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στην Κρήτη στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ τόνισε ότι "αποτελεί ηθική δέσμευση για τον υπουργό Ανάπτυξης να καταθέσει άμεσα σε νομοσχέδιο την προτεινόμενη τροπολογία", ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων της συμπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές και ευρωβουλευτικές εκλογές, ενώ εκτιμάται ότι το ίδιο θα πράξουν και εκπρόσωποι άλλων παραγωγικών φορέων.

Σεημειώνεται ότι με ομόφωνη απόφαση, που λήφθηκε κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕ,που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, 4 και 5 Απριλίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, εξουσιοδοτήθηκε η Διοίκηση της ΚΕΕ να προωθήσει στην κυβέρνηση τροπολογία που υπογράφεται από 185 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ και με την οποία αποκαθίσταται η υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.