Ρήξη Κορκίδη με την Επιμελητηριακή οικογένεια

Σε οριστική ρήξη με την επιμελητηριακή οικογένεια βρίσκεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, μετά την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για απόσυρση των υποψηφίων, καθώς η κυβέρνηση δεν δέχεται τροπολογία που υπογράφουν 185 βουλευτές για την υποχρεωτική εγγραφή.

Στελέχη των διοικήσεων της επιμελητηριακής κοινότητας τονίζουν ότι με την κίνησή του ο κ. Κορκίδης ακολουθεί το δικό του δρόμο, αλλά και ότι λειτουργεί διασπαστικά ως προς τον αγώνα των επιμελητηρίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μάλιστα χαρακτηρίζουν την κίνηση "διασπαστική".

Τονίζουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα "έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και ενώ είχε εναντιωθεί στις κυβερνητικές αποφάσεις για τη λειτουργία των ακταστημάτων τις Κυριακές και είχε αντιδράσει, πλέον τις στηρίζει".

Σημειώνεται μάλιστα ότι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν αντιδράσεις στους κόλπους της ΕΣΕΕ, της οποίας άλλαξε και την ονομασία, καθώς μεγάλη μερίδα πρωτοβάθμιων εμπορικών συλλόγων θεωρεί ότι δεν εκπροσωπεί πλέον τα συμφέροντα τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι δεν παραιτείται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στην οποία σημειωνόταν ότι ομόφωνα αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση να αποσυρθούν όλα τα μέλη της από τα ψηφοδέλτια ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την κατάργηση της επιμελητηριακής συνδρομής.

Ακόμη αμφισβητεί την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ της ΚΕΕΕ στην οποία δεν ήταν παρών, ωστόσο στελέχη από τα Επιμελητήρια αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπός που απέστειλε δεν παρενέβη στη συζήτηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...