Ολάντ: Θα κάνω τα πάντα να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Τη στήριξή του προς την Ελλάδα και τη βούλησή του να βοηθήσει την Αθήνα με όλες του τις δυνάμεις εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε έξι εφημερίδες λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφή της ΕΕ σήμερα το απόγευμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους «τι θα έλεγε σε έναν άνεργο Έλληνα που δεν έχει τα μέσα να συντηρηθεί» δήλωσε: «Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και για να διαθέτει τους απαραίτητους πόρους έως το τέλος του έτους».

 Ο κ. Ολάντ δεν παρέλειψε να αναφερεθεί στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα, ενώ τάχθηκε κατά των διαρκών τιμωριών σε χώρες που έχουν καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες.
Για τον πρόεδρος της Γαλλίας, άμεσος στόχος των προσπαθειών αντιμετώπισης του ελληνικού ζητήματος είναι «να μη χρειασθεί να επιβληθούν άλλα μέτρα πέρα από αυτά που έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά».

Τέλος, ο κ. Ολάντ αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, είπε: «Είναι καιρός να τους δοθεί μια προοπτική πέρα από αυτή της λιτότητας».