Στάινμπρουκ: Η Μέρκελ παίζει διπλό παιχνίδι στην Ευρώπη

Για εκφοβισμό της Ελλάδας από μέλη της γερμανικής κυβέρνησης έκανε λόγο ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών από το βήμα της Βουλής στο Βερολίνο και άσκησε κριτική στην καγκελάριο Μέρκελ για τη στάση της στην ευρωπαϊκή κρίση και την αντιμετώπιση της Αθήνας.

Ο κ. Στάινμπρουκ απηύθυνε έκκληση για στήριξη και αλληλεγγύη προς την Αθήνα και τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. “Το μέλλον της Γερμανίας είναι η Ευρώπη. Η σωτηρία της Ευρώπης θα επιβαρύνει και εμάς. Πείτε το επιτέλους στους ανθρώπους” τόνισε ο κ. Στάινμπρουκ από το βήμα της γερμανικής βουλής.

“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, να αποσπαστούν μέλη από το ευρωπαϊκό μας σπίτι, ακόμη και εάν έχουν κάνει λάθη” υπογράμμισε ο κ. Στάινμπρουκ τονίζοντας: “Όταν πετούν μία πέτρα, ακολουθούν κι άλλες. Γι' αυτό κυρία Μέρκελ, ήταν λάθος να επιτρέψετε σε μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού να εκφοβίζουν την Ελλάδα και άλλες χώρες. Το αποσιωπήσατε, το νομιμοποιήσατε”.

 Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών για τις εκλογές του 2013 κατηγόρησε την κ. Μέρκελ ότι παίζει διπλό παιχνίδι στην Ευρώπη. Την κατηγόρησε ότι έχει παρασυρθεί και ότι ακολουθεί πλέον τις εξελίξεις, “δεν πρωτοτυπείτε” και υπογράμμισε: “Πολλές από τις προτάσεις που κατέθεσε αυτό το διάστημα η κ. Μέρκελ, τις είχαν προτείνει οι Σοσιαλδημοκράτες ήδη πριν από δύο χρόνια”.