Μέρκελ: “Αποτελέσματα από τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα”

Μία θετική αναφορά για την Ελλάδα και την πορεία των μεταρρυθμίσεων έκανε για άλλη μία φορά η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ στο ετήσιο συνέδριο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Ένωσης Εργοδοτών (BDA).

Η κ. Μέρκελ τόνισε στην ομιλία της ότι “οι οικονομικές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, αρχίζουν σταδιακά να αποφέρουν αποτελέσματα”. Η καγκελάριος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι “χρειάζεται να γίνει ακόμη δουλειά”, ωστόσο, τόνισε ότι “Η Ελλάδα έχει επιδείξει αλλαγή στον τρόπο σκέψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της”.

Οι δηλώσεις της κ. Μέρκελ εντάσσονται στην ευρύτερη αλλαγή της στάσης της απέναντι στην Αθήνα, κάνοντας για φανερή την μεταστροφή του κλίματος για την Ελλάδα.

Αναφερόμενη στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. Όπως, σημείωσε στην ομιλία της στο BDA, η κ. Μέρκελ θεωρεί ότι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην ευρωζώνη είναι ο κύριος λόγος που οδήγησε στην υπερχρέωση των ευρωπαϊκών κρατών.

Οι δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ ακολούθησαν τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος από το Άμπου Ντάμπι ζήτησε “να γίνουν αποφασιστικά ένωση προς μία δημοσιονομική ένωση” της ευρωζώνης.