Ίντριγκες και μίση στην Bild – Παραιτήθηκε η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας

Ίντριγκες και μίση στην Bild – Παραιτήθηκε η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας

Ο επικεφαλής της ψηφιακής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας βγήκε νικητής στη μεταξύ τους κόντρα

Την παραίτησή της υπέβαλε σήμερα η Τανίτ Κοχ, αρχισυντάκτρια της γερμανικής εφημερίδας Bild, της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στη χώρα, μετά από μακρά διαμάχη με τον επικεφαλής της ψηφιακής έκδοσης της Bild, Γιούλιαν Ράιχελτ.

Σε μήνυμά της προς το προσωπικό της εφημερίδας, η 40χρονη Κοχ ανέφερε πως η συνεργασία της με τον Ράιχελτ επιδεινώθηκε πέρυσι. «Το 2017 η προθυμία μου για συμβιβασμούς έφτασε στα όριά της», αναφέρει στο μήνυμά της, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Τις προβληματικές σχέσεις μεταξύ της Κοχ και του Ράιχελτ επιβεβαίωσε και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Axel Springer, του μεγαλύτερου εκδότη της Ευρώπης, στον οποίο μεταξύ άλλων ανήκει και η Bild. «Είχαμε καλές προθέσεις με τον διαχωρισμό των καθηκόντων αρχισυνταξίας, αλλά στην πράξη δε λειτούργησε, γιατί το μοντέλο αυτό δεν ταίριαζε στην Bild», ανέφερε ο Ματίας Ντέπφνερ, εκφράζοντας τη λύπη του για την αποχώρηση της Κοχ.

Πλέον, ο 37χρονος Γιούλιαν Ράιχελτ θα αναλάβει την πλήρη αρχισυνταξία της έντυπης και ψηφιακής έκδοσης της Bild.

Από τις αρχές του 2000 η κυκλοφορία της έντυπης Bild έχει υποδιπλασιαστεί σε περίπου 2 εκατομμύρια αντίτυπα, και μολονότι τα διαφημιστικά της έσοδα ήταν ικανοποιητικά στο τελευταίο τρίμηνο, η φυγή των αναγνωστών προς τις ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι μαζική, και πλέον οι ψηφιακές υπηρεσίες του ομίλου Axel Springer αποφέρουν το 70% του τζίρου και της κερδοφορίας της.