Τι είδαμε περισσότερο στην ελληνική tv το 2017

Τι είδαμε περισσότερο στην ελληνική tv το 2017

To Survivor πρωταθλητής της τηλεθέασης, 2η η Eurovision και 3ος ο έγχρωμος «Ζήκος»

Σύμφωνα με την επίσημη λίστα της εταιρίας μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen για τα προγράμματα της προηγούμενης σεζόν (01/09/2016 έως 31/08/2017) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ο κόσμος επέλεξε τα τηλεοπτικά... θεάματα και όχι ειδήσεις και προγράμματα talk shows.

Στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα με την Espresso, φιγουράρει το «Survivor» και στη δεύτερη 2η θέση ο 62ος τελικός της Eurovision, με 50,7%.

Η ταινία «Της κακομοίρας» που προβλήθηκε για πρώτη φορά έγχρωμη τον Μάρτιο από τον ΑΝΤ1 κέρδισε για πολλοστή φορά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και την τρίτη θέση της λίστας, με ποσοστό τηλεθέασης 41,3%!

Φυσικά, από την κατάταξη με το top 20 των προγραμμάτων της σεζόν δεν θα μπορούσε να λείπει η στρογγυλή θεά. Το ποδόσφαιρο για τους άντρες -αλλά και για πολλές γυναίκες- είναι η Νο 1 τηλεοπτική επιλογή, οπότε οι αγώνες της Εθνικής τόσο με το Βέλγιο όσο με την Κύπρο και τη Βοσνία πλασαρίστηκαν πολύ ψηλά στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία Nielsen.

All time επιλογή στο πρόγραμμα, και η Βίκυ Χατζηβασιλείου με την εκπομπή της «Πάμε πακέτο», που κάθε χρόνο χαρίζει υψηλή τηλεθέαση στο κανάλι της Κάντζας και περιλαμβάνεται πάντα στην 20άδα. Αυτή τη φορά κατέκτησε την 11η θέση. Μια θέση πιο πάνω βρέθηκε η σειρά του Θοδωρή Πετρόπουλου «Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα», η οποία μπορεί να μην πήγε όσο καλά θα περίμενε ο ΑΝΤ1, ωστόσο είχε το πιστό κοινό της που την ανέβασε στη 10η θέση.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν το «Μπρούσκο», το οποίο τερμάτισε στη 14η θέση, με 28,6%, παρά το γεγονός ότι ήταν η απόλυτη επιλογή για μεγάλο μέρος τηλεθεατών. Φαίνεται ότι το διάστημα που βρέθηκε απέναντι στο «Survivor» τού στέρησε τη δυνατότητα να μπει στην πρώτη δεκάδα.

Τα duets του «Rising star» και το «Voice of Greece» ήταν ψηλά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, κατακτώντας την 5η και την 7η θέση αντίστοιχα, ενώ το «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο ήρθε στη 13η θέση με 35,7%.

Στη 17η θέση φιγουράρουν «Οι συμμαθητές», αφήνοντας τις υπόλοιπες θέσεις μέχρι να συμπληρωθεί η 20άδα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.