Τι ζητά η Κομισιόν από την Ελλάδα για τη ραδιοφωνική εκπομπή

Τι ζητά η Κομισιόν από την Ελλάδα για τη ραδιοφωνική εκπομπή

Οδηγία για το ραδιοεξοπλισμό και την αποδοτική χρήση του ραδιοφάσματος

Αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα και σε άλλες δύο χώρες απέστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας τις να μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία για τον ραδιοεξοπλισμό (οδηγία 2014/53/ΕΕ).

Η οδηγία για τον ραδιοεξοπλισμό καθορίζει τις ουσιώδεις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας, ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας και αποδοτικής χρήσης του ραδιοφάσματος και παρέχει τη βάση για περαιτέρω ρύθμιση των ζητημάτων των κλήσεων έκτακτης ανάγκης, της διαλειτουργικότητας και της διασφάλισης της προστασίας της ιδιωτικότητας και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Επιπλέον, καθορίζει τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται και τις υποχρεώσεις που πρέπει να πληρούνται πριν από τη διάθεση ραδιοεξοπλισμού στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και ενισχύει την εποπτεία της αγοράς.

Τα κράτη μέλη όφειλαν να έχουν μεταφέρει πλήρως την οδηγία στο εθνικό τους δίκαιο έως τις 12 Ιουνίου 2016. Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει στην Επιτροπή τη μεταφορά της εν λόγω οδηγίας στο εθνικό της δίκαιο. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τη χώρα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.