Τέλος εποχής για τον «Πήγασο»;

Τέλος εποχής για τον «Πήγασο»;

Επιδόθηκε από τις τράπεζες εξώδικο

Στη διαδικασία καταγγελίας του δανείου προς την εταιρεία «Πήγασος», συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, προχωρούν οι πιστώτριες τράπεζες.

Πληροφορίες λένε ότι επιδόθηκε από τις τράπεζες εξώδικο με το οποίο αναγγέλλεται η πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε καταγγελία της δανειακής σύμβασης, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Η «Πήγασος» –εκδίδει τις εφημερίδες «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής», «Ημερησία», Goal News, τα περιοδικά Elle, Car & Driver, Moto and Rider, Cook Book, Chronos Oro, Homme, Travel Book, «Σινεμά», Sporty Jr, «Άστρα & Όραμα» και διαθέτει 13 ιστοσελίδες (life.gr, ethnos.gr, imerisia.gr κ.ά.)– και βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Η «Πήγασος» είναι η μητρική εταιρία ενός ομίλου επιχειρήσεων ο οποίος δραστηριοποιείται και κατέχει ηγετική θέση στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει εκδώσει την πρώτη έγχρωμη και ταμπλόιντ εφημερίδα στην ελληνική αγορά ενώ εισήγαγε μοντέρνα και πρωτοποριακή τεχνολογία στον χώρο των εκτυπώσεων.

Η καταγγελία των δανείων ανοίγει το δρόμο για να τεθεί σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης και ο Πήγασος, όπως συνέβη και με το ΔΟΛ. Αν υπάρξει ενδιαφερόμενος τότε δεν αποκλείεται η εταιρεία θα συνεχίσει να υπάρχει με άλλο ιδιοκτήτη.

Διαψεύδει η Πήγασος

Η Πήγασος Εκδοτική με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαψεύδει τις πληροφορίες περί καταγγελίας των δανείων από τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει: «Σε απάντηση του ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς, η «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε», ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες Αρχές, ότι είναι ανακριβής οιαδήποτε σχετική αναφορά περί καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, την 30η Μαΐου 2017.