Ανδρέας Μικρούτσικος για το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι στην Eurovision: «Δεν είναι τραγούδι, αλλά κατασκευή»

Ανδρέας Μικρούτσικος για το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι στην Eurovision: «Δεν είναι τραγούδι, αλλά κατασκευή»

«Eίναι μια ζαριά που κατά τη γνώμη μου είναι πιο πιθανό να φέρει ντόρτια και ασσόδυο παρά εξάρες και πεντάρες»

Δημοσιοποιήθηκε χθες το τραγούδι της Ελλάδας για τη συμμετοχή στη φετινή Eurovision με την Μαρίνα Σάττι. Το «Ζάρι» προβλήθηκε από όλες τις εκπομπές και υπήρξαν τα ανάλογα σχόλια του κατά πόσο έχει εξυπηρετήσει τις ανάγκες του συγκεκριμένου μουσικού διαγωνισμού.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε τη δική του ανάλυση και φαίνεται ότι δεν μου αρέσει: «Όταν άκουσα ότι θα είναι η Μαρίνα, χάρηκα πάρα πολύ γιατί είναι μία τραγουδίστρια φρέσκια, νέα και με δυναμικές αντιλήψεις και σε ό,τι έχει τραγουδήσει με έκανε να τη θαυμάσω. Την έχω συνηθίσει σε πιο παραδοσιακά. Το συγκεκριμένο τραγούδι, δεν το θεωρώ τραγούδι αλλά κατασκευή. Η τεχνική του ήχου είναι αξιότατη, μαχητικότατη και οι ήχοι από τους πιο φρέσκους και ψαγμένους. Αποφάσισαν να κάνουν διάφορες γέφυρες. Πραγματικά έφτιαξαν ένα σύνολο από μουσικές γέφυρες. Δεν είναι προϊόν ενός ανθρώπου, έχει διάφορες σχολές και αντιλήψεις. Είδα μια σωρεία συνεργατών στο τέλος και προφανώς θα τους είπαν φτιάξε μου μια γέφυρα τόση».

«Δημιουργήθηκε ένα τραγούδι, που στην αρχή έχει μία μελωδιούλα και που στην αρχή έχει ψιλές νότες και δεν είναι εύληπτη και πάρα πολλά ενδιάμεσα ευρηματικά. Ηχητικά σαν σύνολο αποτελεί μία κατασκευή που, αν την ακούσω σε club, μπορεί να με ξαφνιάσει, αλλά ως θεατής ενός φεστιβάλ τραγουδιού -όσο ανοιχτό κι αν είναι- έχει κάποιους κανόνες. Δεν είναι τυχαίο ότι μία Σουηδέζα με μελωδίες πήρε δύο φορές τη νίκη. Έχουμε δει, όμως, να κερδίζουν και συμμετοχές που ήταν κατασκευές και είχαν εξυπνάδες» δήλωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Από εδώ δεν μένει τίποτα για τον μέσο τηλεθεατή, που σημαίνει ότι έφτιαξαν ένα τραγούδι άνευρο σαν έμπνευση, καταπληκτικό σαν κατασκευή και γνώση και το έδωσαν σε ένα κορίτσι που η σκηνική του παρουσία δεν είναι ότι θα το κερδίσει με ένα ρεσιτάλ χορού, σε ένα video clip που για εμένα το έκανε το υπουργείο Τουρισμού και είναι καταπληκτικό για την Αθήνα. Πολλά μου αρέσουν από το clip, αλλά όλο αυτό το πράγμα είναι μια ζαριά που κατά τη γνώμη μου είναι πιο πιθανό να φέρει ντόρτια και ασσόδυο παρά εξάρες και πεντάρες» κατέληξε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.