Γιώργος Κωνσταντίνου για τη θρησκεία: «Όταν ζητάς βοήθεια από τον Θεό, μια φωνή μέσα σου λέει: “Tι μπούρδες είναι αυτές;”»

Γιώργος Κωνσταντίνου για τη θρησκεία: «Όταν ζητάς βοήθεια από τον Θεό, μια φωνή μέσα σου λέει: “Tι μπούρδες είναι αυτές;”»

Τι είπε για την εμπειρία του με τον τζόγο

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα, παραχώρησε συνέντευξη ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου, που ανάμεσα σε άλλα μίλησε για τη σχέση του με τη θρησκεία, αλλά και την εμπειρία του με τον τζόγο.

«Από μικρά παιδιά παίζαμε μπίλιες. Aυτό τι σημαίνει; Τζόγος. Υπάρχει μέσα μας, όπως διάφορα μικρόβια, από κει και μετά είναι πόσο μπορεί να σε επηρεάσει», ανέφερε αρχικά ο αγαπημένος ηθοποιός και συνέχισε:

«Είναι καταστροφικός! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πει ότι είμαι ευχαριστημένος ή ότι κέρδισα από αυτή την ιστορία. Γι’ αυτό το ανέφερα στο βιβλίο, για τους δημοσιογράφους έχει αξία αυτό. Εξήγησα ότι καμιά φορά, όταν σε έχει πονέσει κάτι, θέλεις να το αναφέρεις. Είναι ένα δύσβατο πράγμα. Εννοείται ότι είναι ένας εθισμός, που παραμένει. Είναι ανάλογα τη δύναμη του μυαλού».

 

Μιλώντας για τη σχέση του με τη θρησκεία, δήλωσε: «Το χειρότερο από όλα είναι η πάλη με τον εαυτό σου για τη θρησκεία. Εγώ τη νιώθω έντονα, πολύ έντονα. Όταν ζητάς βοήθεια από τον Θεό, υπάρχει μια δεύτερη φωνή μέσα σου, που σου λέει "Tι μπούρδες είναι αυτές;". Αυτή την πάλη προσπαθώ να τη διώξω».

 

«Ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει και είναι δικαίωμά του», είπε παρακάτω και πρόσθεσε: «Ο Θεός είναι μέσα στην ψυχή μας. Δε χρειάζεται προσκυνήματα, γονατίσματα. Αυτή είναι μια δική μου φιλοσοφία. Γι’ αυτό είναι πολύ προσωπικό θέμα. Τον Θεό δεν τον ενδιαφέρει να πιστεύεις, αλλά να είσαι καλός άνθρωπος, να μην ξυπνάς με μοχθηρία. Κοιμάμαι πάρα πολύ ήσυχα τα βράδια. Όταν έχω αδικήσει, δεν αισθάνομαι καθόλου καλά».