Γιάννης Σμαραγδής: Έξαλλος με τα δημοσιεύματα για τον Γιώργο Αγγελόπουλο – «Πρόκειται για μια απρεπή πράξη»

Γιάννης Σμαραγδής: Έξαλλος με τα δημοσιεύματα για τον Γιώργο Αγγελόπουλο – «Πρόκειται για μια απρεπή πράξη»

Για fake news κάνει λόγο ο γνωστός σκηνοθέτης

Έξαλλος είναι ο Γιάννης Σμαραγδής με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο νικητής του Survivor, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστή στη νέα του ταινία για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που έστειλε στο «S», η εταιρεία παραγωγής τονίζει χαρακτηριστικά:

«Με θλίψη αλλά και κατάπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα σε διάφορα sites ότι για την ταινία "Καποδίστριας", που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, με παραγωγό την «Αλέξανδρος Φιλμ», τον ρόλο του μεγάλου ήρωα της εθνικής μας παλιγγενεσίας, που θυσιάστηκε για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, του Αλέξανδρου Υψηλάντη, θα υποδυθεί ο πρώην παίκτης του Survivor Γιώργος Ντάνος Αγγελόπουλος. Όπως ο καθένας μπορεί να φανταστεί, πρόκειται για fake news και στη χειρότερη περίπτωση μια απρεπή πράξη του εμπλεκομένου. Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τον ρόλο του ήρωα Αλέξανδρου Υψηλάντη έχει ήδη επιλεγεί από τον σκηνοθέτη Έλληνας ηθοποιός μεγάλης κλάσης».

«Ο πρωταγωνιστής και τα κεντρικά πρόσωπα θα είναι Άγγλοι ηθοποιοί και θα πλαισιωθούν από σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς. Η ταινία θα είναι στα αγγλικά και τα ελληνικά, δηλαδή θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της ταινίας μας "El Greco" που έχει το αξεπέραστο ρεκόρ των 1.200.000 θεατών και πολλά διεθνή βραβεία».

Για τον Ιωάννη Καποδίστρια έχει πει: «Δεν είναι μόνο ο καλύτερος κυβερνήτης μετά τους αρχαίους Ελληνες, αλλά η πιο αγαθή, άδολη και ανιδιοτελής προσωπικότητα των νεότερων ελληνικών χρόνων. Και, κυρίως, είναι -δεν λέω "ήταν"- ένας βαθύτατος φορέας του ελληνικού αισθήματος, που εμπεριέχει τους αρχαίους Ελληνες και τη στάση της ζωής τους, αλλά ήταν και είναι βαθύτατος πιστός της ελληνικής Ορθοδοξίας, που εμπεριέχει ελευθερία. Θέλω να πιστεύω ότι η ταινία θα συμβάλει στο να επιταχυνθεί η αγιοποίηση αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου, γιατί είναι πρότυπο, που μόνο το καλό έπραξε και έδειξε πώς πρέπει να είμαστε εμείς, οι Ελληνες, αύριο, με πίστη και αγάπη για τους άλλους».