Γιάννης Σμαραγδής: Ξέσπασε σε λυγμούς μιλώντας για τη σύζυγό του

Γιάννης Σμαραγδής: Ξέσπασε σε λυγμούς μιλώντας για τη σύζυγό του

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης κατέρρευσε αναφερόμενος στην πρόσφατη απώλεια της

Στην εκπομπή «Εμείς» μίλησε ο δημοφιλής σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος λύγισε όταν κλήθηκε να μιλήσει από καρδιάς για πρώτη φορά για την πρόσφατη απώλεια της πολυαγαπημένης του συζύγου, Ελένης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Σμαραγδής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι δύσκολο… Κοιτάξτε, η Ελένη εκεί που είναι είναι καλύτερα από ότι ήταν εδώ. Εμείς που προερχόμαστε από αυτό τον μεγάλο Ελληνικό πολιτισμό ξέρουμε από τον Πλάτωνα ότι η ψυχή δεν τελειώνει. Αν έχεις κάνει το καλό, σε όποιο κύκλο βρίσκονται οι άνθρωποι μες στον πλανήτη αυτόν, ανεβαίνεις στον υπερουράνιο τόπο στα δεξιά του κεντρικού ακίνητου Κινητή. Η Ελένη έπραξε μόνο το καλό άρα είναι καλά εκεί που είναι. Εγώ κάνω έτσι και λείπει».

«Όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να βρω το νήμα για να πάρω επαφή μαζί της. Όσο ζούσε η Ελένη, εδώ και δώδεκα χρόνια, είχα πει δημόσια ότι είναι άγγελος με φτερά που μου τα δανείζει για να κάνω τις ταινίες και της τα επιστρέφω για να μην μείνει άπτερη. Νόμιζαν πολλοί ότι αυτό ήταν ένα σχήμα λόγου αλλά δεν ήταν. Είπα ακριβώς αυτό που συνέβαινε και συμβαίνει ακόμα. Γιατί τα φτερά της τώρα είναι κρυστάλλινα, είναι υπερουράνια. Ψάχνω να βρω το νήμα για να τα ξανακουμπήσω και να πάρω δύναμη για να προχωρήσω».

«Ότι κάνω το έχει εγκρίνει η ίδια πριν φύγει. Ακούστε, το ισχυρό πρόσωπο στην οικογένεια δεν είμαι εγώ. Είναι η Ελένη. Εγώ ήμουν ένα άτακτο παιδί, πεταμένο, με αριστερό παρελθόν και οι αγριάδες μου μεγάλωναν και έκανα όλες τις ατιμίες του κόσμου. Η Ελένη με έβαλε σε αυτό τον δρόμο και δεν το κατάλαβα αμέσως. Όταν κάναμε τον Καβάφη, υπάρχει μια φωτογραφία όπου η Ελένη έχει ακουμπήσε σε μια μηχανή πίσω μου και είναι σαν άγγελος. Πρέπει να σας πω ότι όλα τα έργα που έχω κάνει, η Ελένη τα γέννησε και εγώ είμαι διάμεσος. Ήταν άγγελος που ήρθε για να με προστατεύσει. Και δεν πρόλαβα να της τα πω όλα» συμπλήρωσε, ξεσπώντας σε λυγμούς, ο Γιάννης Σμαραγδής στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ίνας Ταράντου στο OPEN.