Αυτές είναι οι 5 λέξεις που σπάνε σίγουρα τον πάγο ανάμεσα σε δυο αγνώστους

Αυτές είναι οι 5 λέξεις που σπάνε σίγουρα τον πάγο ανάμεσα σε δυο αγνώστους

Έχει κάνει συνεντεύξεις με χιλιάδες ανθρώπους και ξέρει τον καλύτερο τρόπο για να σπάει ο πάγος

Η Terry Gross, βετεράνος παρουσιάστρια του μη κερδοσκοπικού αμερικανικού ραδιοφωνικού οργανισμού NPR (National Public Radio), έχει συνομιλήσει σε συνεντεύξεις με άπειρους ανθρώπους στα 45 χρόνια της στο κουρμπέτι, κι έτσι είναι σε θέση να αποκαλύψει την καλύτερη ατάκα για να σπάει ο πάγος μεταξύ δυο αγνώστων.

Και είναι μόλις πέντε λεξούλες!

Η παρουσιάστρια του NPR καταφεύγει στη φράση που η τεράστια εμπειρία της έχει δείξει ότι δουλεύει πάντα και παντού, αποφεύγοντας αυτές τις στιγμές αμηχανίας και τις μεγάλες παύσεις.

Και, όπως αποκάλυψε πρόσφατα στους «New York Times», είναι ό,τι πιο απλό μπορείς να σκεφτείς: «Πες μου για σένα»! Αυτός λέει πως είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκλειδώνεις τον άλλο και να τον γλιτώνεις από την αμηχανία, μιας και είναι κάτι που δεν θα τον βάλει σε δύσκολη θέση ή θα τον κάνει να νιώσει άβολα.

Αποφεύγουμε λέει ερωτήσεις του τύπου «τι κάνεις;», «με τι ασχολείσαι;», γιατί αυτό μπορεί να φέρει ντροπή σε κάποιον που είναι άνεργος, ας πούμε, ή δεν νιώθει άνετα να συζητά τις επαγγελματικές του κινήσεις.

Το «πες μου για σένα», αντιθέτως, είναι μια ανοιχτή ερώτηση ουδέτερου περιεχομένου που δουλεύει λέει καταπληκτικά σε όλες τις περιστάσεις, από πονηρά ραντεβουδάκια και πάρτι μέχρι συνομιλίες με σημαίνοντα πρόσωπα και συνεντεύξεις με παγκόσμιους ηγέτες!

«Κάνοντας μια γενική ερώτηση, επιτρέπεις στους ανθρώπους να σε οδηγήσουν στο ποιοι είναι», καταλήγει…