Ο Μάικλ Μουρ συγκρίνει τον Τραμπ με τον Χίτλερ στο νέο του ντοκιμαντέρ

Ο Μάικλ Μουρ συγκρίνει τον Τραμπ με τον Χίτλερ στο νέο του ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τις δυνάμεις που, σύμφωνα με τον Μουρ, συνέβαλαν στη νίκη του Τραμπ

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ συγκρίνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με τον Αδόλφο Χίτλερ στο νέο του ντοκιμαντέρ «Fahrenheit 11/9», που έκανε την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο χθες Πέμπτη.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τις δυνάμεις που, σύμφωνα με τον Μουρ, συνέβαλαν στη νίκη του Τραμπ στις εκλογές το 2016 και τη συγκρίνει με την άνοδο στην εξουσία του Χίτλερ στη Γερμανία τη δεκαετία του 1930.

Σε κάποια στιγμή στο ντοκιμαντέρ ο Μουρ προβάλει δηλώσεις του Τραμπ πάνω σε εικόνες από συγκεντρώσεις του Χίτλερ, την ώρα που ένας ιστορικός εξηγεί την άνοδο ισχυρών ανδρών σε θέσεις εξουσίας.

«Ερευνούμε το ερώτημα πώς στο διάολο φτάσαμε σε αυτό το χάλι και πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτό», τόνισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

«Ο Τραμπ είναι εδώ πολύ καιρό και συμπεριφερόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο εδώ και πολύ καιρό και αν κοιτάξουμε πίσω, θα δούμε πώς στρώθηκε ο δρόμος για εκείνο», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο για να κερδίσουμε πίσω την πατρίδα μας», σημείωσε ο Μουρ. «Οποιοσδήποτε δεν το κατανοεί αυτό, θα απογοητευθεί πάρα πολύ από τα όσα θα γίνουν τα επόμενα χρόνια με τον Τραμπ».

Το ντοκιμαντέρ «Fahrenheit 11/9» πήρε τον τίτλο από τις πρώτες ώρες της 9ης Νοεμβρίου 2016 όταν ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.