Κινεζικό ενδιαφέρον για γυρίσματα και παραγωγές στην Ελλάδα

Κινεζικό ενδιαφέρον για γυρίσματα και παραγωγές στην Ελλάδα

Προοπτικές συνεργασίας βλέπει η Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επισκέφθηκε σήμερα πολυμελής υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής (SARFT). Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας, στην οποία περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιριών κινηματογράφησης και οπτικοακουστικών παραγωγών της Κίνας, ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα μας από το νέο νόμο για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η κινεζική αντιπροσωπεία εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας και διευθυντή της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής (SARFT), Yang Shuo.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, συναντήθηκε με το μέλος του πολιτικού γραφείου ΚΚΚ και γενικό γραμματέα ΚΚΚ Πεκίνου, Cai Qi, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας ελληνικών και κινεζικών συμπαραγωγών στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...