Το αριστοκρατικό ρετιρέ του Tommy Hilfiger αξίας 50 εκατ. $

Το αριστοκρατικό ρετιρέ του Tommy Hilfiger αξίας 50 εκατ. $

Το παλάτι των 520 τ.μ. με «αχόρταγη» θέα στο Σέντραλ Παρκ

Καθόλου καλά δεν είναι τα πράγματα στον μεσιτικό κλάδο, ούτε εδώ αλλά ούτε και στο εξωτερικό. Τρανό παράδειγμα, το υπερπολυτελέστατο διαμέρισμα του διάσημου σχεδιαστή μόδας Tommy Hilfiger ο οποίος κατεβάζει συνεχώς την τιμή της χλιδάτης μεζονέτας του στο ρετιρέ του ξενοδοχείου Plaza Hotel προκειμένου να βρεθεί, επιτέλους, ένας αγοραστής. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η τιμή πλέον αγγίζει τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Το διόροφο παλατάκι των 520 τ.μ. βρήκε για πρώτη φορά στην αγορά το 2013, όταν ο Hilfiger και η σύζυγός του Dee Ocleppo, έβαλαν πωλητήριο έναντι 80 εκατ. δολάρια -εκείνη την περίοδο, ήταν ένα από τα πιο ακριβά σπίτι προς πώληση στην Αμερική! Τι κι αν πρόκειται για ένα διαμέρισμα -επιτομή της χλιδής και της πολυτέλειας, με αχόρταγη θέα στο Σέντραλ Παρκ; Ουδείς δεν έδειξε ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η τιμή να πέσει στα 75 εκατ. δολάρια, στη συνέχεια στα 68,95 εκατ, στα 58,9 και τέλος να κατρακυλήσει στα 50 που είναι σήμερα.

Το αριστοκρατικό αυτό σπίτι, βρίσκεται στον 18ο και 19ο όροφο του ξενοδοχείου Plaza, διαθέτει τέσσερις κρεβατοκάμαρες και έργα τέχνης που θα τα ζήλευε κάθε μουσείο- σημειωτέον, οι πίνακες όπως αυτοί του Andy Warhol δεν θα αλλάξουν χέρια.

Ο Hilfiger και η όμορφη συμβία του, αγόρασαν τους δυο ξεχωριστούς χώρους το 2008 έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων και ακολούθησε μια εξίσου ακριβή ανακαίνιση. Κάπου όμως ο 66χρονος αμερικανός σχεδιαστής μετάνιωσε για την αγορά και θέλησε να το «ξεφορτωθεί». «Είχα μια δυο προσφορές, οι οποίες δεν ευόδωσαν. Τη μια την απέρριψα και στη δεύτερη περίπτωση ο τύπος δεν εμφανίστηκε ποτέ με τα χρήματα...», είχε πει παλαιότερα στην WSJ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...