Ο Εμμανουέλ Μακρόν παρασημοφόρησε τον Ραλφ Λόρεν

Ο Εμμανουέλ Μακρόν παρασημοφόρησε τον Ραλφ Λόρεν

«Ενσαρκώνετε το αμερικανικό πνεύμα» τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας

«Ενσαρκώνετε το αμερικανικό πνεύμα» τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια επίσημης τελετής στο Παρίσι απευθυνόμενος στον Αμερικανό σχεδιαστή μόδας και επιχειρηματία, Ραλφ Λόρεν.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας εξήρε τη «διαχρονική κομψότητα και τις οικογενειακές αξίες» του Αμερικανού σχεδιαστή και το στυλ του που έχει «το άρωμα της αιωνιότητας» προτού του επιδώσει το κόκκινο διάσημο με το παράσημο, μία ακόμη διάκριση για τον Ραλφ Λόρεν, αυτή τη φορά από το γαλλικό κράτος, που τον ανακήρυξε Αξιωματικό της Λεγεώνας της Τιμής.

Ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην αίσθηση της απλότητας στην πολυτέλεια που διακρίνει τον δημιουργό Ραλφ Λόρεν και την έντονη φιλανθρωπική του δράση, ιδιαίτερα την οικονομική υποστήριξη ερευνών για τη θεραπεία του καρκίνου.

Ο ηθοποιός-θρύλος Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Χοσεϊν και ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ζαν Ντιζαρντέν ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στην τελετή την περασμένενη εβδομάδα στο Παλάτι των Ηλυσίων, όπως και σύσσωμη η οικογένεια Λόρεν.

Φέτος ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τον Αμερικανό σχεδιαστή, 80 ετών, ο οποίος γιόρτασε 50 χρόνια από τότε που ως νεαρός από μια οικογένεια μεταναστών, ξεκίνησε την επιχείρησή του στη Νέα Υόρκη με πουκάμισα και τολμηρά φαρδιές γραβάτες.

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα είναι να έχω την οικογένειά μου εδώ» δήλωσε ο Ραλφ Λόρεν, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή μετά την τελετή μαζί με τη σύζυγό του Ρίκι, περιτριγυρισμένος από τον αδελφό του, τους γιους και τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλη προσωπικότητα τής μόδας εκτός Γαλλίας που θα μπορούσε να τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση από τον αρχηγό του γαλλικού κράτους. Αλλά η εκτίμηση προς το πρόσωπο του Ραλφ Λόρεν είχε και συνέχεια, με το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Γαλλίδα αριστοκράτισσα, σχεδιάστρια, είδωλο της μόδας, επιχειρηματίας Jacqueline, Comtesse de Ribes, που άνοιξε την οικία της για τους καλεσμένους και την οικογένεια Λόρεν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...