Αυτό είναι το χρυσό Rolex του Άιρτον Σένα

Αυτό είναι το χρυσό Rolex του Άιρτον Σένα

Το ρολόι θα βγει σε δημοπρασία στη Γενεύη

Το δώρο που έκανε κάποτε ο θρυλικός οδηγός της F1, Άιρτον Σένα, στον μέντορά του Angelo Parrilla ήταν ένα ολόχρυσο Rolex Cosmograph Daytona.

Το σπάνιο ρολόι των 18 καρατίων έχει τα ιστορικά διαπιστευτήρια του θρύλου, γράφοντας στο πίσω μέρος του «A Angelo da Ayrton 1978», στον «Angelo από τον Ayrton» δηλαδή.

Ο «πολύς» Parrilla ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Σένα και τον έφερε στην Ιταλία σε ηλικία 18 ετών, βάζοντάς τον σε τροχιά για το αγωνιστικό μεγαλείο που θα ακολουθούσε. Η στενή τους σχέση έχει αποκρυσταλλωθεί εξάλλου στο ρολόι, ένας από τους παλιότερους αυτόματους χρυσούς χρονογράφους της σειράς Daytona.

Το χρυσό Rolex συνοδεύεται από φωτογραφία του Σένα με αυτόγραφο, αλλά και από επιστολή του Parrilla που επιβεβαιώνει πως είναι το αυθεντικό δώρο του κορυφαίου ενδεχομένως πιλότου της Formula 1.

Το ρολόι θα βγει σε δημοπρασία στη Γενεύη στις 11-12 Μαΐου 2019, ο συλλέκτης μπορεί ωστόσο να κάνει ήδη την ηλεκτρονική προσφορά του για το χρυσό Rolex του Σένα που αναμένεται να πιάσει κάπου μεταξύ 89.000-178.000 ευρώ…

Παρακαλούμε περιμένετε ...