«Με κορόιδευαν στο σχολείο γιαυτό και έγινε το θεμέλιο της πετυχημένης μου επιχείρησης»

«Με κορόιδευαν στο σχολείο γιαυτό και έγινε το θεμέλιο της πετυχημένης μου επιχείρησης»

Πλέον χρεώνει τις υπηρεσίες της έναντι 1.450 δολαρίων την ώρα

Η Laura Belgray είναι σήμερα μια από τις πιο πετυχημένες κειμενογράφους των ΗΠΑ, με πλήθος βραβείων στα χέρια της, αλλά και δική της εταιρία (Talking Shrimp).

Έχει γράψει διαφημιστικά κείμενα για τις μεγαλύτερες φίρμες και πλέον χρεώνει τις υπηρεσίες της έναντι 1.450 δολαρίων την ώρα. Και όλοι αποζητούν να κάνουν χρήση τους!

Η ίδια είναι λέει πολύ τεμπέλα και σχεδόν απροσάρμοστη, ένα απροσπέλαστο άτομο που δεν έχει αλλάξει καθόλου από την εφηβεία της. Και ήταν αυτό το χαρακτηριστικό που της έκανε τότε τη ζωή δύσκολη και είναι σήμερα αυτό που την ξεχωρίζει από τον σωρό, κάνοντάς τη μοναδική. Και μοναδικά καλοπληρωμένη.

«Στο Γυμνάσιο, το να μην ταιριάζεις πουθενά σήμαινε πως δεν είχα πού να καθίσω στην καφετέρια. Ως εταιρία, εντωμεταξύ, το να ταιριάζεις με όλους είναι το φιλί του θανάτου. Το να είσαι καλογυαλισμένος και τέλειος, αυτό σε κάνει βαρετό και καταδικασμένο να σε ξεχάσουν. Το να είσαι σαν κανέναν άλλο, αυτό είναι το χρυσό εισιτήριο», λέει χαρακτηριστικά.

Η Belgray ανακαλεί βέβαια πως δέχτηκε τρομακτικό σχολικό εκφοβισμό γιατί δεν κολλούσε πουθενά και με κανέναν. «Περπατάς σαν πάπια, Laura», της έλεγαν οι άσπονδες φίλες της και τα αγόρια δεν την κοιτούσαν ποτέ, «είσαι τόσο περίεργη. Τα πας χάλια στη γυμναστική. Ντύνεσαι χάλια» και τέτοια πράγματα.

«Και ήταν όλα αλήθεια», λέει τώρα, «δεν είχα καμία χάρη. Είχα εμμονή με τα κόμικς και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια … έκανα κοπάνα από τη γυμναστική όποτε μπορούσα να τη γλιτώσω … Με δυο λόγια, παραήμουν ‘‘εγώ’’ για να κολλήσω με κάποιον».

Η ζωή δεν είναι όμως σαν το σχολείο. Μόνο όταν κατέβηκε στον επαγγελματικό στίβο είδε, όπως λέει, πως το να είσαι διαφορετικός δεν είναι δα και τόσο κακό. Και, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι σωστή ευλογία.

«Μιλώντας εκ πείρας, έφτιαξα μια επικερδή εταιρία επειδή ήμουν αυτή που ήμουν. Ξεχώριζα και ήμουν γεμάτη ελαττώματα, έδειχνα παντού τις παράξενες ατέλειές μου».

Και καταλήγει: «Ανάμεσα στα posts μου στα μέσα δικτύωσης, το blog μου, τα επαγγελματικά μου emails, ακόμα και τη σελίδα με τις κειμενογραφικές μου υπηρεσίες στην ιστοσελίδα μου, το να μοιράζομαι τις ιδιορρυθμίες και τις ελλείψεις μου, αυτές που με πέταξαν έξω από τη σχολική έξοδο για πίτσα τις Τετάρτες, είναι αυτές που μου εξασφαλίζουν σήμερα οπαδούς, αγοραστές και πελάτες. Γιατί ξέρουν ακριβώς τι παίρνουν, ακριβώς ποια είμαι».

Το να είναι διαφορετική και να μην το κρύβει της έχει εξασφαλίσει πελατεία που περιμένει στην ουρά και τη δυνατότητα φυσικά να χρεώνει ακόμα και 1.450 δολάρια/ώρα για τις κειμενογραφικές της υπηρεσίες, τις οποίες στέλνει πλέον από το ησυχαστήριό της στην Ιταλία.

«Για εμάς, τους πρώην απόβλητους του σχολείου που τολμήσαμε να παραμείνουμε διαφορετικοί, το να ξεχωρίζουμε είναι μια γλυκιά εκδίκηση».

Παρακαλούμε περιμένετε ...