Αυστηρώς ακατάλληλο για προληπτικούς: Ναυπηγείται ο Τιτανικός ΙΙ

Αυστηρώς ακατάλληλο για προληπτικούς: Ναυπηγείται ο Τιτανικός ΙΙ

Το δίδυμο αδελφάκι του «καταραμένου» πλοίου θα βγει στα νερά το 2022

Η παρακάτω είδηση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για προληπτικούς: Το αργότερο σε 4 χρόνια θα ξαναπέσει στη θάλασσα ένας Τιτανικός. Και για την ακρίβεια ο Τιτανικός ΙΙ.

Ο Αυστραλός μεγιστάνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Blue Star Line, Clive Palmer, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να φτιάξει το δίδυμο αδελφάκι του «καταραμένου» πλοίου που παρέσυρε στο θάνατο 1.523 στο ιστορικό πλέον ναυάγιο στο βόρειο Ατλαντικό.

Ήδη ο Τιτανικός ΙΙ ναυπηγείται και αναμένεται να κάνει το πρώτο του ταξίδι το 2022.

@OfficialTitanicII

Το σκαρί είναι ακριβές αντίγραφο του Τιτανικού, και στην πιο μικρή του λεπτομέρεια. Μοναδική διαφορά θα είναι ότι ο Τιτανικός ΙΙ θα είναι 4 μέτρα μακρύτερος με συνολικό μήκος 270 μέτρων και ύψος 53 μέτρων.

@OfficialTitanicII

Όπως και ο «καταραμένος» Τιτανικός, το υπερωκεάνιο θα είναι κρουαζιερόπλοιο.

Ενάντια σε κάθε πρόληψη και κακή… κληρονομιά, το Τιτανικός ΙΙ θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με τα σχέδια, το ταξίδι για το οποίο σάλπαρε και δεν ξαναγύρισε και ο πρώτος Τιτανικός. Το πρώτο ταξίδι, πάντως, του Τιτανικού ΙΙ σχεδιάζεται να είναι ένα ταξίδι δύο εβδομάδων από το Ντουμπάι στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας, σύμφωνα με το MSN.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

@OfficialTitanicII
@OfficialTitanicII

Ο Τιτανικός, το πλοίο που έγινε συνώνυμο της λέξης ναυάγιο, βούλιαξε περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα την 14η Απριλίου του 1912. Το πλοίο προσέκρουσε σε παγόβουνο ενώ έπλεε στο βόρειο Ατλαντικό. Στο υπερωκεάνιο της White Star Line επέβαιναν 2.223 επιβάτες, εκ των οποίων οι 1.523 δεν γύρισαν ξανά.

@OfficialTitanicII

Παρακαλούμε περιμένετε ...