Σε χέρια Αμερικανών και επισήμως ο ιταλικός Versace

Σε χέρια Αμερικανών και επισήμως ο ιταλικός Versace

O Michael Kors αγόρασε τον Versace αντί 1,83 δισεκατομμυρίου ευρώ

Στις 21 Σεπτεμβρίου, η Ντονατέλα Βερσάτσε παρουσίασε την τελευταία της collection ως «ιταλικός» οίκος.

Ο αμερικανικός όμιλος μόδας Michael Kors επισημοποίησε σήμερα την εξαγορά του Versace αντί 1,83 δισεκατομμυρίου ευρώ (2 δισεκ. δολάρια), επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν χθες στον Τύπο.

Είναι η τελευταία ιταλική φίρμα που περνά σε χέρια ξένων επενδυτών.

«Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για τον Βερσάτσε. Είμαι περήφανη που η εταιρία θα παραμείνει πολύ ισχυρή τόσο στον χώρο της μόδας όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό», δήλωσε από την πλευρά της η Ντονατέλα Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομίλου.

«Η απόκτηση του Versace είναι ένας σημαντικός σταθμός για τον όμιλό μας. Με τους δικούς μας πόρους, πιστεύουμε ότι ο οίκος Βερσάτσε θα μεγαλώσει για να ξεπεράσει έναν κύκλο εργασιών δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Michael Kors,  Τζον 'Αιντολ σε ανακοίνωση.

Συνώνυμο της λάμψης και της μεγαλοπρέπειας στην ιταλική μόδα, με πολυτελείς και σέξι κολεξιόν, ο διάσημος οίκος μόδας με σήμα κατατεθέν το κεφάλι της μέδουσας ιδρύθηκε από τον Τζιάνι Βερσάτσε και τον αδελφό του Σάντο το 1978.

Μετά τη δολοφονία του Τζιάνι το 1997, η εταιρία γνώρισε δύσκολα χρόνια πριν ξαναβρεί τη λάμψη της χάρη σε μια μεγάλη επαναδιοργάνωση και στις πρωτοβουλίες της Ντονατέλα, της αδελφής των ιδρυτών του οίκου.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...